Eva Wahlström avautui järkyttävästä lentopelostaan


Entinen nyrkkeijä Eva Wahlström, 42, teki eilen Instagramiin postauksen, jossa kertoi lentopelostaan:

”Oon elämäni aikana lentänyt tosi paljon. Nuorempana en pelännyt yhtään, vaan oli hauskaa, kun kone vähän heilui ja mahassa kutkutti. Lentäminen oli lähinnä se hetki treenien ja kilpailujen välissä, kun ei tarvinnu olla vastuussa mistään, vaan sai päästää irti kaikesta ja rentoutua.

Oon lentänyt matkustajalentokoneiden lisäksi yksityiskoneella, purjelentokoneella, helikopterilla ja pikkuruisella propellikoneella ukkosmyrskyssä. Oon kokenut silmukoita ja ylösalasin lentämistä taitolentokoneella ja jopa hetken ohjannut sellaista itse.

Ja yhtäkkiä BOOM – aivan JÄRKYTTÄVÄ lentopelko. Luulen, että olin viimeisinä aktiivivuosina liian lujilla: söin ja nukuin liian vähän, treenasin liian kovaa, pudotin liikaa painoa, siedin liikaa kipua, testasin rajojani liian usein. Aloin olla jatkuvassa hälytystilassa ja aloin oudosti pelkäämään asioita, mitä en ollu aiemmin pelännyt. Kaikesta eniten aloin pelätä, ettei Leon pärjäisi, jos mulle tapahtuisi jotain.

Viimeisten lentojen aikana, joita vielä lensin kisoihin, alkoi tulla paniikkikohtauksia matkan aikana, tai sitten lähti taju. Loppujen lopuks alkoi paniikki, kun vaan lähestyin lentokenttää tai ajattelin lentämistä. Kun nyrkkeilyura päättyi 3 v sitten, ajattelin, etten enää ikinä lennä.

Nyt kävin Kanarialla työmatkalla. Päätin lähteä koska aloin olla tosi väsynyt kaikesta. En ollut nukkunu kokonaista yötä kohta pariin vuoteen, opiskelu + perhe-elämä oli vienyt mehut. Tunsin, että oli pakko katkaista kierre. Ajattelin myös, että saattaisi olla, etten enää pelkäisi lentämistä.

Menomatka oli smuutti, mutta lääkkeistä huolimatta olin kauhuissani. Matkakohteessa oli vaikea nukkua, koska pelkäsin paluulentoa. Kotimatkalla olikin pientä turbulenssia ja vaikka hyvinkin tiedän, ettei se aiheuta minkäänlaista vaaraa, niin mun kädet hikosi, oli vaikea hengittää, jalat vapisi hallitsemattomasti, huimasi, kyyneleet valui. Lopulta lentoemäntä tuli kertomaan, että jos haluaisin, saisin kokea laskun ohjaamosta.

Tiedän, että sain erityiskohtelua ja se vähän hävetti. Mutta olin äärimmäisen kiitollinen huolenpidosta. Varmasti pelottaa ensikin kerralla, mutta luulen että pelon pahin terä jäi ohjaamoon. Kiitos Finnair.”

Voit tsekata päivityksen kuvien ja videon kera alta tai Instagramista.

Artikkelikuva: Instagram

SUOSITUIMMAT