Eva Wahlström julkaisi imetyskuvan – kertoi pitkäaikaisesta imetyksestä


Uransa päättänyt nyrkkeilijä Eva Wahlström, 42, julkaisi pari päivää sitten somessa kirjoituksen, joka käsitteli imettämistä:

”Imetys tuntuu herättävän paljon keskustelua, taapero-imetys vielä enemmän. Niin luonnolliseen ja ihanaan asiaan liittyy paljon ristiriitaisia tunteita – epävarmuutta, riittämättömyyttä, häpeääkin.

On jokaisen oma asia imettääkö ja miten pitkään. Monilla se ei onnistu ja toiset ei halua. Jokaisella on omat syynsä ja oma tarinansa.

Leon lopetti rintaruokinnan 5-kuisena kauhealla rintaraivolla. Sen myötä en ollut ajatellut taaperoimetystä sen enempää, paitsi että se kieltämättä mun silmissä näytti vähän hassulta, kun isompi lapsi käveli äitinsä luoksi pyytämään tissiä.

Nyt Elia on 2v ja edelleen rintaruokittavana. Hän saattaa esittää tahtonsa julkisella paikalla esim. huutamalla ”HALUUU TISSIÄ!” Nyt kun itse olen tässä tilanteessa, isonkin lapsen imettäminen tuntuu täysin luontevalta.

Olen iloinen että on ollut mahdollista imettää pitkään. Imetetty vauva saa infektiosuojan monia tauteja vastaan ja imetetyillä lapsilla esiintyy vähemmän leukemiaa ja kätkytkuolemaa kuin korvikeruokituilla. Pitkäkestoinen imetys suojaa myös äitiä esimerkiksi rinta- ja munasarjasyövältä.”

Eva jatkoi kertomalla imetyksen haasteista:

”Hyödyistä huolimatta alkoi kuitenkin tuntua, etten enää jaksa. Imettäminen on välillä TOSI uuvuttavaa ja lisäksi yksinäistä. Jatkuva vastuu, valmiustila ja huonot yöt alkoivat käydä liian raskaaksi. Mutta kun yritin lopettaa, Elia oli eri mieltä ja itki, huusi, lirkutteli, repi vaatteita raivokkaasti, jne. Lopulta annoin periksi.

Mutta sitten mulle tuli 5 vrk työmatka ja Elia pärjäsikin hienosti ilman rintaa sen ajan. Nukahti hyvin, nukkui yöt lävitse, söi hyvin, oli hyvällä tuulella. Kotiin tullessa nukuin huppari päällä, keksin paljon tekemistä Elialle, olin menemättä suihkuun hänen kanssaan, ettei vaan tulisi tissi mieleen.

Mutta – yhtenä yönä herään taas siihen, että Tissi-Kalle on ankkuroitunut kiinni rintaan hupparin alle, ja vetää maitoa tyytyväinen hymy naamallaan. Ja tässä sitä taas ollaan.”

Päivityksen voit katsoa kuvan kera alta tai Instagramista.

SUOSITUIMMAT