Haku on käynnissä! Lidl tarjoaa satoja harjoittelupaikkoja ympäri Suomen


Haku Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliiton tukemaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelmaan alkoi maanantaina 4.4. ja on avoinna 13.4. asti. Harjoittelun tavoitteena on tukea nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään.

Tutustu työelämään ja tienaa (TTT) -harjoittelu on 14–17-vuotiaille suunnattu kahden viikon palkallinen kesäharjoittelu nuorille, joilla ei ole ennestään alan työkokemusta..

Harjoittelujakson aikana nuori pääsee tutustumaan kaupan alaan ja tienaamaan omaa rahaa. Kymmenen työpäivän harjoittelujaksosta maksetaan kaupan alalla tänä kesänä 380 euroa. Päivittäinen työaika on kuusi tuntia ja harjoitteluun ei kuulu ilta- tai viikonlopputyötä.

– Kesäharjoittelussa nuori oppii tärkeitä työelämätaitoja. Tarjoamme nuorille paitsi perehdytystä itse työhön ja työtehtäviin, mutta myös koko työelämään. Kaupassa työskennellessä oppii tulemaan ajoissa töihin, huolehtimaan annetuista tehtävistä ja tiimityötaidot karttuvat. Näitä taitoja tarvitaan myös myöhemmin työelämässä, kertoo Lidlin henkilöstöjohtaja Päivi Ben Ammar.

Kauppa on nuorten suurin työllistäjä, mutta tekijöitä tarvitaan lisää, joten on tärkeää, että nuoret viihtyvät alalla pidempään. Ensimmäinen kesätyökokemus on tässä avainasemassa.

– Huono kokemus kesäpestissä alalta kuin alalta voi jättää pitkän varjon. Kesätöissä nuoren pitää saada olla oma itsensä ja kasvaa ja kehittyä rauhassa. Kesätöillä onkin suuri merkitys nuoren työelämätaidoille ja koko itsetunnolle, Ben Ammar jatkaa.

Lidlissä nuoret pääsevät kokeilemaan myyjän päivittäisiä työtehtäviä, kuten asiakaspalvelua, myymälän siistimistä ja tuotteiden hyllyttämistä muun tiimin kanssa.

Kesäharjoittelupaikkoja on tarjolla kaikissa lähes 200 Lidlissä ympäri Suomen. Harjoittelujakso ajoittuu tänä kesänä kesä-elokuulle. Harjoittelupaikkaa voi hakea Lidlin verkkosivujen kautta 13.4.2022 asti osoitteessa tyopaikat.lidl.fi.

Lähde ja kuva: Lidl

SUOSITUIMMAT