Henna Peltonen laulaa huippuartistien keikoilla – lue kuusi kysymystä

Monelle on tullut yllätyksenä, että Henna Peltonen laulaa huippuluokan artistien yhtyeissä. Esitimme Hennalle seitsemän kysymystä aiheen tiimoilta.

1. Kuinka pitkään olet ollut mukana musiikkibisneksessä?

– Musiikki on ollut elämässäni läsnä aina ja liittynyt vahvasti myös työhöni. Aloitin keikkailun jo nuorena eri tanssiryhmien kanssa. Myöhemmin perustin oman NiceKone-tanssiryhmän, jonka ansiosta pääsin tekemään yhteistyötä huippuartistien kanssa ja se avasi polun ulkomaankeikoille. Olen kiitollinen, että olen saanut luotua upean tanssijan uran.

2. Miten päädyit Albanin kanssa samaan bändiin, kysyttiinkö sinua vai tarjouduitko itse?

– Perustettuani oman tanssiryhmän, minua kysyttiin Culture Beatin ja Living Joyn taustatanssijaksi heidän vuoden mittaisille kiertueilleen. Kiertueen festareilla muut artistit näkivät meitä ja keikkakysyntää alkoi tulla nopeasti muidenkin artistien taustalle.  Tuohon aikaan esiinnyin myös David Hasselhoffin taustatanssijana.

Eräällä Culture Beatin keikalla esiintyi myös Dr. Alban ja hän pyysi minua sekä kollegaani tuuraamaan yhtyeensä taustatanssijoita. Keikan jälkeen Alban halusi jatkaa heti yhteistyötä. Aika pian päädyinkin hänen taustalaulajakseen ja keikkailimme säännöllisesti ympäri Eurooppaa noin kuuden vuoden ajan.

Nykyään keikkailen pääosin mm. Haddawayn, Dj Sashin, Paradision, Modern Talking Reloadedin kanssa ja teen edelleen keikkoja myös Dr. Albanin kanssa. Viime viikonloppuna esiinnyin Virossa yhdessä Dr. Albanin kanssa.

3. Millaista on tehdä töitä huipputason muusikon ja hänen bändinsä kanssa?

– Onhan se ollut upeaa esiintyä Euroopassa isoimmilla areenalavoilla mistä moni artisti vain haaveilee. Ulkomaan keikoilla turvamiehet kulkevat usein mukana ja keikoilla on ihan mieletön meininki. On ollut ilo keikkailla monta vuotta huipputason artistien kanssa. Siinä oppii myös tuntemaan kollegat tosi hyvin kun reissataan yhdessä pitkiä keikkamatkoja.

4. Millainen fiilis sinulla on keikoilla?

– Olen keikkaillut koko aikuisikäni ja rakastan kaikkea mitä siihen kuuluu. Samanlaista adrenaliinia ei saa mistään muusta kuin lavalla olosta. Nautin siitä!

Osaan nauttia myös pitkistä keikkamatkoista, nautin siitä kun näkee paikkoja, joita tuskin muuten näkisi. Etenkin kesällä on mieletön fiilis, kun keikkamatkojen aikana saa ihailla auringonlaskua ja -nousua sekä upeita maisemia.

Varsinkin koronan jälkeen keikoilla on ollut mielettömän ihana nähdä ihmisten ilo, kun he todella nauttivat livemusiikista ja kohtaamisista. Kun on keikkaillut näin kauan, niin muutkin esiintyjät ovat tulleet tutuksi. Keikoilla näkee aina paljon tuttuja, mikä on myös mukavaa.

5. Miten fanisi ovat suhtautuneet sosiaalisessa mediassa, kun ovat huomanneet sinun laulavan?

– Moni yllättyy, ja olenkin saanut paljon viestejä. Myös musiikkialan ihmiset ovat lähestyneet yhteistyön tiimoilta.

6. Mistä sinut voi bongata laulamassa tulevilla keikoilla?

– Eletään aikoja, jolloin monien artistien keikat ovat vielä alustavia buukkauksia, joten katsotaan milloin minut voi taas bongata Dr. Albanin keikoilta. Mutta ihan seuraavaksi minut voi nähdä ainakin 6.8. Haddawayn ja Modern Talking Reloaded -yhtyeiden kanssa Puumalassa.

Alla kuvia keikoilta Dr. Albanin kanssa.

Kuvat ja lähde: Henna Peltonen


VIRAALI-VIDEOITA


SUOSITUIMMAT

Seiska: Niko Ranta-aho latasi vankilasta käsin Sofiasta jäätävät kommentit

Seiska on tavoittanut vankilassa istuvan Niko Ranta-ahon kommentoimaan Sofia Belórfin häneen liittyvää julkista sanailua. Kaunotar irvaili Sofian Salaisuudet -sarjan viimeisessä jaksossa ex-avopuolisonsa kustannuksella.

Seiska: Danny on esitellyt Helmi Loukasmäen sukulaisilleen: ”lähisukulaiseni ovat hämmästyneitä”

Danny eli Ilkka Lipsanen, 78, on viihtynyt viime ajat Helmi Loukasmäen, 20, kanssa. Seiskan mukaan auringonotosta ja veneretkistä...

IS: Kela on saanut satoja moitteita ja 17 huomautusta toiminnastaan oikeusasiamieheltä

Iltasanomat on selvittänyt, että Kela on saanut eduskunnan oikeusmieheltä lukuisia moitteita ja huomautuksia. Lehti on hankkinut tiedot vuoden 2018 alusta lähtien.

Kaupan kassalta kuului erikoista huutelua – syy saa hymyn huulille

Maarika on kertonut Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä muutaman vuoden takaisesta sympaattisesta mokastaan. Tuohon aikaan kauppojen itsepalvelukassat olivat uusinta uutta. Maarika...

Renny Harlinin Luokkakokous 3 -komedia saa kriitikoilta täystyrmäyksen: ”surkea elokuva”

Renny Harlinin pitkän ohjaajauran ensimmäinen suomenkielinen elokuva Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily saa ensi-iltansa huomenna. Elokuva jatkaa vuonna 2015 alkanutta Luokkakokous -komediaelokuvien sarjaa.

Brittipariskunta arvioitutti ovistopparina käyttämänsä esineen – arvo jopa yli miljoona euroa

Brittiläistä pariskuntaa kohtasi uskomaton yllätys Fake or Fortune -tv-ohjelmassa, kun heidän ovistopparina käyttämänsä esine arvioitiin jopa miljoonan punnan arvoiseksi (noin 1,2 miljoonaa...

Seiska: Sofia Belórfilla jälleen julkinen huutoriita Stefan-rakkaansa kanssa

Sofia Belórfin ja Stefan Thermanin suhteessa riittää käänteitä. Kohukaunotar ja tosi-tv-tähti Sofia Belórf on ollut on-off-suhteessa liikemies Stefan Thermanin...