Hollywood-tähti Alec Baldwin laukaisi rekvisiitta-aseen – kuvaaja kuoli, ohjaaja kriittisessä tilassa


Yhdysvalloissa on tapahtunut karmea onnettomuus Hollywood-tähti Alec Baldwin, 63, lännenelokuvan kuvauksissa. Yläpuolella on paikallisen televisiokanavan raportti onnettomuudesta.

Baldwin esittää pääosaa Rust-nimisessä lännenelokuvassa ja toimii yhtenä sen tuottajista. Elokuvaa kuvattiin New Mexicon osavaltiossa Bonanza Creek Ranchilla lähellä Santa Fen kaupunkia.

Onnettomuus tapahtui, kun Baldwin laukaisi paukkupatruunoilla ladatunrekvisiitta-aseen. Pääkuvaaja Halyna Hutchins, 42, ja ohjaaja Joel Souza, 48, saivat osuman luodista. Hutchins kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi. Souza on sairaalassa teho-osastolla.

Baldwinin edustaja on julkaissut tiedotteen, jossa vahvistetaan, että kuvauksissa on tapahtunut onnettomuus, johon liittyy vahingossa laukaistu rekvisiitta-ase. Tiedotteessa sanotaan, että kuvakset on keskeytetty toistaiseksi ja korostetaan, että tuotantohenkilökunnan turvallisuus on etusijalla.

Elokuvassa ovat mukana myös muun muassa Viikingit-sarjasta tuttu Travis Fimmel sekä Supernatural-tähti Jensen Ackles.

Baldwin on tuttu lukuisista hittielokuvista ja -sarjoista. Vuonna 2017 hänet palkittiin Emmy-palkinnolla Donald Trumpia esittävästä roolistaan sketsiviihdesarja Saturday Night Livessa. Roolin kerrotaan ärsyttäneen Trumpia.

Onnettomuutta tutkitaan, mutta siitä ei ole ainakaan vielä nostettu syytteitä.

Vastaavaa tapahtunut ennenkin

Elokuvamaailmassa ihmetellään, miten tällainen voi vielä tänä päivänä olla mahdollista, koska aiemmat onnettomuudet ovat johtaneet äärimmäisen tarkkoihin varotoimiin käytettäessä rekvisiitta-aseita, eikä oikeita panoksia pitäisi enää edes olla kuvauspaikalla.

Vuonna 1984 näyttelijä Jon-Erik Hexum kuoli ammuttuaan itseään päähän paukkupanoksilla ladatulla rekvisiitta-aseella Cover-Up -televisiosarjan kuvauksissa.

Vuonna 1993 kungfulegenda Bruce Leen poika Brandon Lee kuoli The Crow -elokuvan kuvauksissa, kun häntä ammuttiin rekvisiitta-aseella, jonka piti olla ladattu paukkupatruunoilla.

Lähde: NBC News

SUOSITUIMMAT