Hyvinkään ammuskelun poliisiuhri Heidi lääkeriippuvuudestaan: ”Itkimme molemmat lattialla”


Hyvinkään ammuskelussa vuonna 2012 loukkaantunut poliisi Heidi Foxell kertoi jo aiemmin blogissaan selättäneensä lääkeriippuvuutensa parisen kuukautta sitten. Nyt hän on avautunut tarkemmin siitä, kuinka rankkaa fentanyylia sisältävien lääkkeiden käytöstä irtipääseminen oli.

– Lopullista päätöstä edelsi vaiheita, joista en ole niin ylpeä.  Eräänä päivä olin joutunut ottamaan jo kaksi ylimääräistä Abstralia, koska pitkät päivät tuolissa istuen lisäävät voimakkaasti hermokipuja jaloissani. Kun pääsimme kotiin aloin valittamaan kumppanille, että voisinko saada vielä yhden Abstralin… Se yö päättyi molempien itkiessä keittiön lattialla, kun tajusin millaiseen välikäteen olin kumppanini asettanut, Heidi kertoo avoimesti blogissaan.

Hän viittaa kumppanin välikäteen joutumisella siihen, että lääkkeet olivat olleet läheisen hallussa, jottei hän pääse niihin vapaasti käsiksi. Rankan välikohtauksen jälkeen Heidi oli tajunnut, ettei hän enää syönyt lääkkeitä kipujen vuoksi.

– Aloin miettiä tarkkaan, millaisissa tilanteissa halusin ottaa lääkettä ja huomasin, etten ottanut Abstralia, kun oikeasti tunsin jaloissa enemmän kipua, vaan kun halusin rauhoittua ja koin ansainneeni annoksen.

Tuon oivalluksen jälkeen hän oli ryhtynyt taistelemaan riippuvuuttaan vastaan päivä kerrallaan. Heidi oli merkinnyt huulipunalla makuuhuoneen peiliin joka kerta viivan, kun hän oli onnistunut olemaan päivän ilman Abstralia.

Urhea nainen selostaa, että kumppanille tehdyllä lupauksella oli prosessissa valtava merkitys. Jos hän olisi retkahtanut, hän olisi pettänyt itsensä lisäksi myös avovaimonsa.

– Kipuja on yhä, mutta ne eivät ole niin voimakkaita, vaan pysyvät hyvin kurissa minulla jo pitkään menneellä epilepsialääkityksellä, koska ne soveltuvat hyvin hermokipuihin, Heidi kuvailee tämänhetkistä tilannetta.

SUOSITUIMMAT