Nyt puhuu Iivo Niskanen! IS: Näin olympiavoittaja vastaa kohuväitteisiin


Suomen cupin miesten viestihiihto Kuopion Puijolla päättyi sunnuntaina hätkähdyttävään tilanteeseen. Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen ja Kuusamon Erä-Veikkojen Kalle Parantainen ajautuivat ankkuriosuuden jälkeen suukopuun maalialueella.

Välikohtaus sai alkunsa hiihtoladulla, kun Niskanen yritti ohittaa Parantaista. Parantainen käänsi olympiavoittajan eteen kaksi eri kertaa. Viestihiihdossa hitaammalla hiihtäjällä ei ole väistämisvelvollisuutta.

– Iivo yritti päästä minusta ohi mutta ei päässyt. Sitten hän potkaisi minua suksella oikeaan jalkaan. Siihen tuli vekki ja kisa-asuun verinen jälki, Parantainen selostaa Iltasanomille.

Niskanen kiistää jyrkästi tahallisen potkaisemisen.

– Vähän erikoiselta tuntuu, että hänen jalkaansa olisi tullut joku iso osuma, Niskanen toteaa Iltasanomille.

Iltalehti kertoi aiemmin, että Niskanen olisi käynyt Parantaiseen käsiksi maalialueella. Kumpikaan hiihtäjä ei kuitenkaan vahvista väitettä Iltasanomille.

– En ole Kallea tönäissyt, käynyt käsiksi millään tavalla tai rikkonut muutenkaan hänen koskemattomuuttaan, vaan Kalle itse pukkasi minua rinnuksille, Niskanen kuvailee.

– Iivo makasi maassa, kun tulin maaliin. Kumarruin ja avasin siteen. Iivo oli tosi aggressiivinen ja lähti kävelemään uhkaavasti minua kohti. Olin ihan hapoilla, pelästyin tilannetta ja työnsin Iivon pois, Parantainen puolestaan selostaa Iltasanomille.

SUOSITUIMMAT