IL: Henna sai uuden työn – palkan sijaan menetti 500 euroa!


Henna-niminen nainen kertoo karusta kohtalostaan Iltalehdessä varoittaakseen muita.

Hän oli huomannut Facebookissa työpaikkailmoituksen, joka oli vaikuttanut kaikin puolin houkuttelevalta.

– Tarjolla osa-aikaista ja kokoaikaista työtä Suomessa. Paikka: Tampere, Turku ja Helsinki Aamuvuoro/yövuoro on saatavilla. (arkipäivisin/viikonloppuisin) Työaika – 5–8 tuntia päivässä. Kokopäiväpalkka- 1400–1600€/viikko bonuksella. Osa-aikapalkka 200€/päivä bonuksella, ilmoituksessa luvattiin.

Henna päätti tarttua tilaisuuteen, jotta hän voisi hoitaa lastaan kotona. Hän sai tehtäväkseen tehdä arvosteluja yhdysvaltalaisesta Six Flags -huvipuistosta erillisen sovelluksen kautta.

Ensin Hennan piti maksaa 22 euron arvoinen kryptovaluuttamaksu, jotta sovellus toimisi. Mutta sai hän ”palkkaakin” ja kaikki tuntui olevan aluksi mallillaan. Vähitellen sovelluksen vaatima summa nousi ja Henna maksoi kiltisti, sillä hän sai myös rahoja takaisin palkkana.

Lopulta kryptovaluuttaa piti siirtää sovellukseen 800 euron edestä ja siihen se ”työsuhde” sitten päättyikin. Henna kertoo Iltalehdelle menettäneensä omia rahojaan noin 500 euroa.

Hennan tytär oli ryhtynyt selvittämään asiaa ja kävi ilmi, ettei Six Flags -huvipuistolla ole tarjolla kyseisen kaltaista työpaikkaa.

Henna haluaakin varoittaa muita. Tällaisissa netin kautta sovituissa töissä voi olla kyse huijauksesta, vaikka kuvio tuntuisikin aluksi toimivan.

SUOSITUIMMAT