IL: Kirppishaukka sai tuomion yli 120 000 euron tienesteistä – ”En tiennyt verosta”


Iltalehti uutisoi, että helsinkiläinen nelikymppinen nainen on saanut puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Lisäksi nainen määrättiin maksamaan valtiolle vältettyä arvonlisäveroa yhteensä yli 22 000 euroa korkoineen.

Nainen valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomiota.

Iltalehden mukaan nainen oli tienannut vuosina 2013-2015 peräti 120 000 euroa ostamalla vanhoja vaatteita, kenkiä sekä laukkuja kirpputoreilta ja myymällä niitä Huuto.netissä kalliimmalla.

Nainen väitti luulleensa myynnin olleen verovapaata, mutta tuomion mukaan toiminta oli laajuudeltaan ammattimaista liiketoimintaa, joka oli naisen päätulonlähde, joten hänen olisi täytynyt rekisteröityä arvonlisävelvolliseksi sekä toimittaa vuosittain lain vaatima kirjanpito. Nainen oli sivuuttanut täysin lain määräykset, koska hän väitti, ettei tiennyt verosta. Hänellä ei myöskään ollut kuitteja kaupoistaan.

Iltalehden mukaan nainen ansaitsi pimeällä bisneksellään ensimmäisenä vuonna 58 000 euroa ja seuraavana vuonna 64 000 euroa eli yhteensä noin 122 000 euroa puhtaana käteen. 

Lähde: Iltalehti

Kuvituskuva: Pixabay

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT