IL: Myös Niko Ranta-ahon isää epäillään rikoksesta


Iltalehti uutisoi, että Niko Ranta-ahon isää Esa Ranta-ahoa epäillään törkestä veropetoksesta. Samassa kokonaisuudessa toisena epäiltynä on Katiska-huumevyyhdeissä tuomion saanut Niko Ranta-aho itse.

Tieto perustuu Iltalehden lähteisiin. Keskusrikospoliisista on kuitenkin vahvistettu, että heillä on tutkinnassa veropetosjuttu, jolla on liitäntä Katiska-juttuun.

Iltalehden selvityksen mukaan rikosepäilyn syynä on isän ja pojan yhteisomistuksessa olleiden yritysten väliset rahansiirrot. Poliisi epäilee, että kyseessä on peitelty osingonjako. Tutkinta pohjautuu verottajan tekemään tutkintapyyntöön.

KRP:sta vahvistetaan, että kummankin epäillyn kohdalla puhutaan satojen tuhansien eurojen verojen kiertämisestä. Iltalehti on selvittänyt, että Esa Ranta-aholla on ulosotossa 700 000 euron jäännösverot. Niko Ranta-aholta vouti perii puolestaan noin 1,2 miljoonan euron edestä maksamattomia veroja.

Niko sisko sai ensimmäisessä Katiska-oikeudenkäynnissä ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä rahanpesusta. Katiska-vyyhdin tuomioista on valitettu hovioikeuteen.

SUOSITUIMMAT