IL: Ullanlinnan kohupsykiatri katosi viime kesänä kuin tuhka tuuleen


Iltalehteen on ottanut yhteyttä henkilö, joka oli ollut Ullanlinnan henkirikoksesta epäillyn psykiatrin asiakkaana. Hän oli käynyt vastaanotolla Terveystalossa, jolla oli yhteistyösopimus psykiatrin yrityksen kanssa.

– Tikkanen otti minut vastaan viimeisen kerran kesäkuussa 2022. Hän kertoi jäävänsä lomalle seuraavalla viikolla, ja laittavansa sitä ennen lausunnot kuntoon. Meni useita viikkoja, eikä lausuntoa kuulunut eikä Terveystalon sivuillekaan ilmestynyt psykiatrille mitään käyntitietoja, asiakas selostaa Iltalehdelle.

Hän olisi ollut saamassa ADHD-lausunnon, joka olisi mahdollistanut Kela-korvauksen lääkitykseen ja diagnoosiin kuuluvat prosessit työpaikalla. Asiakas oli ottanut yhteyttä Terveystaloon, josta oli luvattu psykiatrin ottavan yhteyttä heti palattuaan. Näin ei koskaan tapahtunut.

Asiakas oli siirretty toisen psykiatrin palvelujen pariin. Hän oli kokenut melkoisen yllätyksen, kun ADHD:sta ei ollut löytynyt minkäänlaista merkintää potilastiedoista. Näin ollen pitkä hoitojakso oli mennyt lähes täysin hukkaan psykiatrin katoamisen vuoksi.

Asiakas kertoo Iltalehdelle, ettei hän jaksaisi aloittaa pitkää rupeamaa uudelleen toisen psykiatrin kanssa.

SUOSITUIMMAT