IL: Vanhemmat järkyttyivät Viertolan koulun päätöksestä – tieto tuli tragedian jälkeisenä päivänä


Vantaan Viertolan koulun ekaluokkalaiset aloittavat ensi syksynä koulunkäyntinsä samassa Jokirannan toimipisteessä, jossa kouluampuminen tapahtui. Tavallisesti eka- ja tokaluokkalaiset ovat olleet koulun toisessa toimipisteessä Liljatiellä.

Iltalehti on haastatellut mieshenkilöä, jonka lapsi aloittaa ensi syksynä ensimmäisen luokan kyseisessä toimipisteessä. Tämä kertoo olevansa järkyttynyt.

Miehen mukaan toimipisteen vaihdoksesta tiedotettiin kouluampumista seuraavana päivänä. Tieto tuli kirjallisena kotiin. Tämän jälkeen asiaan ei ole palattu.

– Ei mitään selitystä tai syytä. Aikaisemmat vuodet on menty Liljatielle, nyt tuli vain ilmoitus että mennäänkin Jokirantaan. Tuntuu, että meidät vanhemmat on ihan kokonaan unohdettu, tulevan ekaluokkalaisen isä toteaa Iltalehdelle.

Iltalehti on tavoittanut Viertolan koulun rehtorin Sari Laasilan kommentoimaan vaihdosta. Rehtori kertoo, että vanhemmilta saadun palautteen vuoksi asiaa on päätetty harkita uudelleen.

– Päätimme nostaa asian vielä uudestaan pohdintaan. Mutta siihen emme ole vielä ehtineet päästä. Kunhan pääsemme, niin tiedotamme kyllä huoltajia siitä. Mutta se pahahan ei ole tuolla meidän Paviljongissamme, Laasila toteaa Iltalehdelle.

SUOSITUIMMAT