IS: Anni Vuohijoki kertoo nyt rajut väitteet, mistä häntä syytettiin – ei halua enää olla tekemisissä Olympiakomitean kanssa


Olympiakomitean hallituksessa urheilijajäsenenä mukana ollut voimanostaja Anni Vuohijoki, 34, erosi järkyttyneenä tehtävistään sen jälkeen, kun tuli ilmi että Olympiakomitea oli tehnyt hänestä Suomen urheilun eettiselle keskukselle Suekille tutkintapyynnön, jonka Suek aloitti ”vahvoin perustein”. Hänen epäiltiin syyllistyneen Pekingin talviolympialaisissa epäasialliseen käytökseen tai seksuaaliseen häirintään.

Pari viikkoa sitten Suek kuitenkin ilmoitti lopettaneensa tutkinnan, koska epäillyille teoille ei löytynyt asianomistajia. Vuohijoki kertoi nyt Ilta-Sanomille, mistä häntä epäiltiin.

– Suekin asiakirjojen mukaan minua epäiltiin peniskuvien pyytämisestä pelaajilta (Leijonat), en tosin tiedä keiltä. Lisäksi epäiltiin yhden pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta. Pöydässä heitettiin kyllä roisia läppää, mutta kukaan ei käsitykseni mukaan loukkaantunut tai pöyristynyt mistään, Vuohijoki sanoi IS:lle.

Olympiakomitean edustajat, mukaan lukien Vuohijoki, asuivat IS:n mukaan Pekingissä samassa hotellissa kuin Leijonien Veli-Matti SavinainenOliwer KaskiTommi KivistöJanne Juvonen ja Teemu Turunen.

Vuohijoki on myös diplomi-insinööri ja lääketieteen lisensiaatti. Hänen mukaansa epäilty fyysinen kajoaminen liittyi erään pelaajan selkävaivoihin, jotka estivät tältä jalkakyykyn tekemisen.

– Kysyin, saanko koskea, ja näytin, miten esimerkiksi polvilinjausta muuttamalla noston pistekuormaa saa siirrettyä pois kipualueelta. Kyseinen pelaaja näytti minulle myös magneettikuvansa, Vuohijoki kertoi IS:lle.

Jääkiekkoliiton ja pelaajien usein toistetun näkemyksen mukaan ”minkäänlaiseen tutkintaan tai muuhun jälkipuintiin ei ole mitään syytä”, mutta IS:n saamien tietojen mukaan Olympiakomitean työntekijä tekijä Vuohijoesta ilmiannon.

Vuohijoki kertoo nyt IS:lle traumatisoituneensa voimakkaasti Olympiakomitean toiminnasta, joka on hänen mukaansa aiheuttanut hänelle myös merkittäviä taloudellisia menetyksiä ja mainehaittaa.

Vuohijoki edusti vuonna 2016 Suomea Rio de Janeiron kesäolympialaisissa. Hän on muun muassa painonnoston EM-pronssimitalisti sekä voimanoston nuorten kaksinkertainen Euroopan mestari ja aikuisten MM-pronssimitalisti. Hänellä on myös lukuisia Suomen mestaruuksia ja Suomen ennätyksiä molemmista lajeista sekä kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja yli 10 Pohjoismaiden ennätystä voimanostosta.

Vuohijoki sanoo epäröivänsä edes tavoittelevansa paikkaa 2024 olympialaisiin, ”koska Olympiakomitea valitsee joukkueen”. Hän ei myöskään halua enää olla tekemisissä komitean henkilöstön tai luottamushenkilöiden, kuten puheenjohtaja Jan Vapaavuoren kanssa.

Alla kaksi videota Vuohijoen treeneistä.

Lähde: Ilta-Sanomat

SUOSITUIMMAT