IS julkaisi kuvan Kirsti Paakkasen testamentista – hauras käsiala kertoo paljon


Marimekon pitkäaikainen omistaja Kirsti Paakkanen menehtyi 92-vuotiaana 3.11.2021 ja hänet siunattiin Helsingin Hietaniemen uudessa kappelissa 22.1.2022.

Ilta-Sanomien mukaan yrittäjäneuvos muutti testamenttiaan vain reilu vuosi ennen kuolemaansa. Lehti uutisoi, että muutetun testamentin perusteella Paakkasen omaiset eivät saa miljoonaomaisuudesta yhtään mitään, vaan koko omaisuus menee Paakkasen nimeä kantavalle säätiölle. Omaiset kuitenkin vastasivat hautajaisjärjestelyistä, joihin ei kutsuttu Paakkasen asioita 47 vuoden ajan hoitanutta Kari Miettistä. Miettinen on Paakkasen sijoitusyrityksen hallituksen puheenjohtaja ja hänen vaimonsa on hallituksen jäsen. Yrityksellä on voitonjakokelpoista pääomaa 35 miljoonaa euroa.

Ilta-Sanomat julkaisi kuvat vuosina 2015 ja 2020 allekirjoitetuista testamenteista, joista ensimmäisessä käsiala on selkeä, mutta jälkimmäisessä ja aiemmat määräykset peruuttavassa testamentissa se on hyvin hauras, mikä kuvastaa selvästi heikentynyttä terveydentilaa.

Aiemmin omaisuuden piti mennä uudelle perustettavalle säätiölle, mutta muutoksen myötä se menikin vanhalle säätiölle, eikä uutta perustettu, koska sillä olisi Paakkasen mukaan ollut ”samanlaiset ja yhtä yksityiskohtaiset säännöt” kuin vanhallakin.

Kirsti Paakkasella ei ollut lapsia, mutta hänen säätiönsä jakaa apurahoja muun muassa nuorten tukemiseen. Säätiön ensisijaisena tarkoituksena on ”taideteollisuuden ja taloustieteiden sekä suomalaisen muotoilun kehittäminen ja kansainvälistämisen edistäminen ja näiden alueiden opetuksen edistäminen ja tukeminen”.

Lähde: Ilta-Sanomat

SUOSITUIMMAT