IS: KRP selvittää myös kadonneen Rasmus Takaluoman ja poliisin käsirysyä


Keskusrikospoliisi ilmoitti 3. heinäkuuta, että Rasmus Takaluoman katoamisen selvittäminen siirtyy KRP:n vastuulle. Nyt Iltasanomat on tavoittanut uuden tutkinnanjohtaja Jussi Luodon.

– Tämä on osa eri poliisiyksiköiden välistä yhteistyötä, ja on nähty, että keskusrikos­poliisilla on tällä hetkellä paremmat resurssit hoitaa tätä asiaa. Yhteistyötä Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa jatketaan edelleen, mutta tutkintavastuu on nyt käytännössä meillä, Luoto tarkentaa.

Viimeinen havainto Takaluomasta on ravintola Lapuanhovista. 16-vuotias nuorukainen ajautui jonkinlaiseen tappeluun vapaalla olleen poliisin kanssa hieman ennen katoamistaan.

– Totta kai se on siinä mielessä meillä tarkastelussa, että se käsirysy on viimeisimpiä tapahtumia ennen tätä katoamista, Luoto toteaa Iltasanomille epäiltyyn pahoinpitelyyn liittyen.

KRP jatkaa tapauksen selvittämistä edelleen kadonneen henkilön tutkintana. Takaluoman katoamisen tutkinnassa ei ole kuitenkaan toistaiseksi pystytty rajaamaan täysin pois mahdollisuutta, että tapaukseen voisi liittyä henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos.

SUOSITUIMMAT