IS: Näin paljon espoolaismies tienasi vuokraamalla autojaan muille


Ilta-Sanomat uutisoi espoolaisen Kim Korhosen, 49, kokemuksista autojensa vertaisvuokraustoiminnassa.

Vertaisvuokraus on ilmestynyt viime vuosina vaihtoehdoksi perinteisten autovuokraamoiden rinnalle. Vertaisvuokrauksessa omaa autoa vuokrataan muille erillisen palvelun kautta.

Korhonen on käyttänyt vuoden verran kotimaista Shareit Blox Car -vertaisvuokrauspalvelua, joka ottaa asiakkaan maksamasta hinnasta 30 prosenttia, sisältäen arvonlisäveron. Lisäksi Korhonen ottaa aina yrityksen tarjoaman lisävakuutuksen parilla eurolla, jolloin hänelle jää Tyota Yariksensa vuokrauksen 35 euron vuorokausihinnasta itselle runsaat parikymppiä.

Korhonen kertoi IS:lle tienanneensa viime vuonna parhaimmillaan kesällä jopa 400 euroa kuukaudessa vuokraamalla muille kahta autoaan. Vuonna 2019 hän tienasi seitsemän kuukauden aikana kahdella autolla yhteensä noin 2 100 euroa, joka piti myös ilmoittaa verottajalle pääomatulona.

Oman auton vuokraamisessa muille on luonnollisesti myös riskejä. Korhosen suurimpana huolena ovat mahdolliset kolarit ja muut isommat vauriot. Hän ei ole välittänyt pienistä naarmuista, joita hänen itsensäkin käytössä olisi autoon voinut tulla, mutta suuremmissa vahinkotapauksissa on tärkeää, että kaikki on selvillä jo vuokrauksen alkaessa, ettei tule mielipide-eroja vastuunkannosta. Korhonen kuitenkin uskoo, että asiakkaat kohtelevat tapaamansa auton omistajan omaa ajokkia paremmin kuin kasvottoman vuokraamon kulkuneuvoa.

Sekä asiakkaan että vuokraajan kannattaa aina ottaa kuva autosta ennen sen luovutusta naarmujen, lommojen ja muiden vaurioiden varalta.

Korhonen tiedostaa muitakin ongelmia auton vertaisvuokrauksessa. Jos vuokraaja esimerkiksi ajaa ylinopeutta peltipoliisin kameraan, miten helppoa hänet on saada jälkikäteen maksamaan sakko, joka on kuitenkin määrätty auton omistajalle?

Jos suunnittelee oman auton vertaisvuokrausta, kannattaa myös muistaa, että jos vahinko sattuu ja sen korjaamisen korvaa vakuutusyhtiö, siitä tulee aina merkintä vakuutuksenottajan vahinkohistoriaan.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Pixabay

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT