IS: Nyt puhuvat sukulaiset: Näin känninen pappi pilasi hautajaiset


Viime elokuussa Nakkilassa jouduttiin keskeyttämään hautajaiset papin humalatilan vuoksi. Sittemmin Turun arkkihiippakunnan tuomikapituli erotti papin pappisvirasta.

Samainen pappi pilasi hautajaiset myös Seinäjoella kolme vuotta sitten. Viimesyksyinen tapaus on palauttanut järkyttävät tapahtumat omaisten mieleen ja he kertovat nyt kokemastaan Iltasanomille.

Vainajan tyttären Katariina Kinnarin mukaan papin puhe oli sammaltanut siunaustilaisuudessa niin pahasti, ettei siitä saanut selvää. Pappi oli myös horjunut useaan otteeseen.

Kinnari oli päätynyt spontaanisti pitämään äidilleen muistopuheen, koska pappi oli vain istunut penkillä ja huokaillut.

– Itkunsekaisen puheeni jälkeen sanoin papille, että tähän väliin kuuluisi rukoilla. Siihen pappi totesi, että jos te niin haluatte. Pappi ei muistellut siunaustilaisuudessa vainajaa lainkaan. Emme saaneet tilaisuutta laskea kukkia, vaan jouduimme jättämään kukat uurnanlaskupaikalle ulos, Kinnari kertoo Iltasanomille.

Vainajan leski Risto Ylkänen muistelee, että arkun vierellä seissyt pappi oli jossain vaiheessa yhtäkkiä osoittanut yhtä hautajaisvierasta ja huutanut: ”Hei, minä tunnen tuon miehen!”

Omaisten mukaan myös vainajan siunaaminen hoidettiin ala-arvoisesti.

– Hän alkoi vain sirotella hiekkaa arkun päälle ja sanoi: ”siunaamme tämän”. Hän ei kutsunut vainajaa edes nimeltä, Kinnari muistelee.

Omaiset olivat niin järkyttyneitä ja hämillään, että he eivät pystyneet soittamaan poliisille tai minnekään muuallekaan. Sittemmin he ovat tehneet asiasta rikosilmoituksen. Myöhemmin Seinäjoen seurakunta järjesti uuden siunaustilaisuuden.

– En ole tähän ikään mennessä kuullut, että ketään olisi pitänyt kahteen kertaan siunata, leski päivittelee.

SUOSITUIMMAT