IS: Tästä Sanna Kiiskin 148 000 euron väitetyssä rikoshyödyssä on kyse – syytettynä myös toinen nainen


Juontaja ja toimittaja Sanna Kiiskille, 49, luettiin 16. tammikuuta rikossyyte Helsingin käräjäoikeudessa. Iltasanomien selvityksen mukaan rikosnimikkeenä on törkeä työeläke­vakuutusmaksupetos.

Asianomistajana jutussa on työeläkevakuutusyhtiö Elo. Syyttäjän mukaan rikos on tapahtunut aikavälillä 21.6.2017– 26.8.2018.

Iltasanomien läpikäymistä oikeuspapereista käy ilmi, että syyttäjä katsoo Kiiskin jättäneen maksamatta lakisääteisiä työeläkevakuutusmaksuja. Laiminlyöntiin liittyy myös toinen naishenkilö, jonka kanssa Kiiski oli pyörittänyt Cafe of Cartoons -nimistä muumikahvilayritystä.

– Vastaajat ovat laiminlyönneillään aiheuttaneet yhteensä 148 092,48 euron suuruisten työeläkevakuutusmaksujen määräämättä jättämisen, mikä määrä on jäänyt kokonaisuudessaan Elon vahingoksi, Iltasanomien hankkimassa haastehakemuksessa todetaan.

Syyttäjä vaatii, että Kiiski ja toinen syytetty tuomitaan liiketoimintakieltoon. Lisäksi kummallekin vaaditaan vähintään vuoden pituista ehdollista vankeusrangaistusta.

Muumikahvilayritys asetettiin konkurssiin lokakuussa 2018.

SUOSITUIMMAT