IS: Vesa Keskinen paljastaa, miksi Jane lähti Brasiliaan koronakaaoksen keskelle


Vesa Keskinen kertoi aiemmin tällä viikolla vaimonsa Janen matkustaneen Brasiliaan pariskunnan lapsien kanssa. Kauppias selosti, että Brasiliassa on meneillään melkoinen koronakaaos. Tästä syystä Jane, Toivo ja Maria eivät pääse palaamaan suunnitellusti Suomeen.

Keskisen perheen ratkaisu sai keskustelupalstat täyttymään arvostelevista kommenteista. Monien mielestä matkustaminen korona-aikana, varsinkin kriittisille alueille, oli täysin käsittämätöntä.

Nyt Keskinen on päättänyt paljastaa Iltasanomille Janen matkan syyn, vaikka asia oli aluksi tarkoitus pitää pois julkisuudesta.

– Noin kaksi viikkoa ennen Janen ja lasten lähtöä Janen äiti joutui pahentuneen syövän vuoksi pienen kotikaupunkinsa sairaalaan. Pari vuotta sitten puhjennut syöpä oli saanut vallan, ja lääkäri kertoi Janelle, että elinaika lasketaan todennäköisesti enää viikoissa.

Sittemmin Keskisen anoppi on päässyt kotihoitoon. Jane hoivaa äitiään kauppiaan vuokraamassa tilavassa asunnossa. Keskinen korostaa, että kyse ei ole missään nimessä lomamatkasta.

– Lähes kuukauden Jane on nukkunut melkein joka yön sairaalassa muovituolissa äitinsä vieressä. Jane kertoi, että koko tänä aikana hän on käynyt lasten kanssa rannalla vain kaksi kertaa. Jane on vahva nainen, mutta nyt hän tunnusti, että on mennyt äärirajoilla ja unohtanut itsensä täysin, Keskinen selostaa Iltasanomille.

Keskinen ei voinut lähteä perheensä mukaan koronatilanteen aiheuttamien haasteiden vuoksi. Puolet kyläkaupan 350 työntekijästä on lomautettuina. Ravintolasulku lisäsi lomautuksia entisestään.

SUOSITUIMMAT