Jääkiekon CHL:ssä on edessä välierät – Lukolla tuttu vastustaja


Välierävaiheeseen ollaan edetty Champions Hockey Leaguessa. Suomalaisjoukkueista mukana on edelleen Rauman Lukko, joka saa vastaansa välierässä sveitsiläisen Geneve-Servetten.

Vastustaja on Lukolle jo tuttu entuudestaan, sillä joukkueet kohtasivat jo alkusarjavaiheessa. Tuolloin Lukko oli kotikentällään niukasti parempi 3-2. Nyt Lukko aloittaa otteluparin vieraskentältä.

– Pääsimme jo alkusarjassa kohtaamaan heidät ja silloin pelattiin Raumalla. Se oli erilainen peli, sillä siinä ei kummallakaan joukkueella ollut panosta, kun pudotuspelipaikat olivat jo taskussa.

– Ensimmäisen ottelun myötä saimme ensikäden tietoa siitä millainen ryhmä sieltä on tulossa vastaan. Se on Sveitsin viime kevään mestari ja heillä on laadukkaita ja kokeneita pelaajia. Todella kova haaste meille. On erinomainen asia, että olemme päässeet tähän asti ja olemme tehneet hienosti töitä. Nyt pääsemme mittaamaan tasoamme ja taistelemaan finaalipaikasta, niin ei mikään ole sen hienompaa, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä hehkuttaa.

Joukkueiden edelliskohtaaminen oli lokakuussa Raumalla. Aikaisempi voitto pönkittää Lukon itseluottamusta otteluun lähdettäessä.

– Edellisestä pelistä on jo paljon aikaa, mutta kyllä se tuo sellaista tunnetta ja tietoa, että pystymme voittamaan heidät. Se tuo vähän varmuutta tuonne oman puseron alle. Oli myös tärkeää, että näimme millainen joukkue se on, missä heidän heikkoutensa ovat ja mihin voimme iskeä. Se oli se iso anti, Lämsä toteaa.

Lukko on ainoana joukkueena puolustamassa sinivalkoisia värejä ja havittelee tosissaan kolmanneksi suomalaisjoukkueeksi, joka valloittaa Euroopan kovimman jääkiekkokilpailun nimiinsä. Aiemmin JYP voitti mestaruuden vuonna 2018 ja Tappara juhli voittoa viime keväänä.

– Elokuun lopulla, kun aloittelimme CHL:ää, niin siinä oli vähän sellainen tunne, että mitä tämä on, kun kansalliset sarjatkaan eivät olleet alkaneet. Sitten viimeistään pudotuspelien alkaessa alkoi nälkä kasvaa. Ensin kaadoimme Innsbruckin ja sen jälkeen vastus koveni, kun saimme Pardubicen. Ajattelimme silloin, että jos tästä pääsemme jatkoon, niin sitten aletaan olla tosi lähellä finaalipaikkaa.

– Lähdemme hakemaan näistä kahdesta ottelusta sellaista yhteistulosta, joka vie meidät finaaliin ja siellä voittaminen on sitten se iso unelma, Lämsä maalailee.

Lukko aloittaa otteluparin vieraskentältä ja kiekko putoaa jäähän tänään tiistaina 9.1. kello 21.15. Toinen ja ratkaiseva osaottelu on edessä Raumalla tiistaina 16.1. Toisessa välieräparissa kohtaavat tshekkiläinen Vitkovice Ridera sekä ruotsalainen Skellefteå AIK.

Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut suorina lähetyksinä. Kaikki ottelut ja tulokset löytyvät CHL:n verkkosivuilta täältä.

Lähde: CHL

SUOSITUIMMAT