Janni Hussi kertoo syöpäkontrollistaan: ”Mulle se on pahin painajainen”


Janni Hussi julkaisi tänään Instagramissa koskettavan kirjoituksen käytyään syöpäkontrollissa. Muun muassa Aamulypsy- ohjelman juontajana tunnettu nainen sai alkuvuodesta 2019 kuulla sairastuneensa harvinaiseen syöpään.

– Kävin näyttämässä viattoman näköistä näppylää olkapäässäni ihotautilääkärillä. Loputtomalta tuntuneiden selvittelyjen jälkeen, sain toukokuussa diagnoosin dermatofibroomasarkoomasta, selkeemmin ilmastuna syövästä, Janni kertaa musertavan tilanteen selviämistä.

Hän kertoo syöpäkontrollikäyntien olevan raskaita sairauden uusiutumisen pelkäämisen lisäksi neulakammon vuoksi. Janni kiittelee vuolaasti hoitajaa, joka oli asentanut hänelle varjoainekanyylin.

– Mielettömällä rauhalla ja ammattitaidolla tämä kotkalainen hoitaja laittoi meikämandoliinin pituelleen ja murteesta höpötellen saatiin suonet esiin ja kanyyli paikoilleen. Hoitajille tää tietenkin on arkipäivää, mutta mulle se on pahin painajainen. 

Vaikka Janni kertaakin julkaisussaan syöpään sairastumista, päällimmäisenä tunteena hänellä on kiitollisuus.

– Olen saanut tämän parin vuoden aikana olla todistamassa meidän terveydenhuollon erinomaisuutta tutkimusten, leikkauksen, kuntoutuksen ja jälkikontrolloinnin puitteissa. Niin nöyrä kunnioitus näitä rautaisia ammattilaisia kohtaan. 

SUOSITUIMMAT