Jari Kurri vahvistaa: Jokerit lopetti pelinsä KHL:ssä


Jokerien pudotuspelien oli tarkoitus alkaa 1. maaliskuuta Moskovan Spartakia vastaan, mutta joukkueen osaomistaja, GM ja puheenjohtaja Jari Kurri on tänään ilmoittanut tiedotteessa päättäneensä, että Jokerien kausi 2021-22 on ohi. Kurrin mukaan ”vallitsevassa maailmantilanteessa kauden jatkaminen olisi ollut mahdotonta”.

– Oma kantani kauden päättämisestä oli selvä heti torstaiaamuna. KHL:n toimintatapojen mukaisesti minun oli kuitenkin käytävä keskustelut liigan kanssa. Tämän vuoksi pystymme valitettavasti tiedottamaan asiasta vasta nyt, kertoo Kurri.

– Maailmassa eletään juuri nyt todella vaikeita aikoja. Kaikki ajatuksemme ovat tilanteesta kärsivien ihmisten luona. Toivomme, että tilanteeseen löytyy pikaisesti rauhanomainen ratkaisu.

Jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan yksi Jokerien kolmesta kannattajayhdistyksestä, Eteläpääty ry, vaati että seura vetäytyy välittömästi KHL:stä.

Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti tänään osoittavansa tukeaan Ukrainalle ottamalla välittömästi Leijona-paidat ja mestaruusviirit pois Hartwall Arenan katosta.

Monet Jokerien sponsorit ovat ilmoittaneet, etteivät jatka yhteistyösopimuksiaan joukkueen kanssa. MTV:n mukaan myös Hartwall tutkii mahdollisuutta irtaantua Jokerien kotihallista.

Jokerit on pelannut Venäjän KHL-liigassa vuodesta 2014 lähtien.

Lähteet: Jokerit.com, MTV, Jääkiekkoliitto

SUOSITUIMMAT