Jethro Rostedt tukee koronakapinaan ryhtynyttä turkulaisravintolaa: ”Todella rohkea teko”


Jethro Rostedt tukee koronakapinan julistanutta ravintoloitsijaa.

Turkulainen ravintola Uljas kertoi viime sunnuntaina Facebook-sivullaan luopuvansa kaikista koronarajoituksista 4. syyskuuta. Yrittäjä Teuvo Kauppi kirjoittaa, että hänen mittansa on tullut täyteen yritysten liiketoiminnan mielivaltaisen rajoittamisen suhteen.

– Nyt on tullut aika, kun minun mittani on täyttynyt. Tästä johtuen poistamme kaikki koronarajoitukset ravintolastamme lauantaina 4.9.2021 alkaen ja palaamme alkuperäiseen lupaan, hän kirjoittaa.

Perusteiksi rajoituksista luopumiselle Kauppi on listannut seitsemän syytä. Hän mainitsee muun muassa sen, että Suomessa sairaalat eivät ole ylikuormittuneet koronan takia eikä kokonaiskuolleisuus ole noussut. Myös Tanska, Ruotsi, Florida ja Texas mainitaan yrittäjän perusteluissa. Julkaisussa toivotaan, että muutkin ravintolat luopuisivat rajoituksista.

Liikemies Jethro Rostedt jakoi Kaupin julkaisun omalla Facebook-sivullaan heti tuoreeltaan ja toteaa, että ravintola Uljaan päätös on ”todella, todella rohkea teko”. Pitkässä kirjoituksessaan Rostedt irvailee median ja hallituksen toiminnan kustannuksella.

Rostedt ennustaa, kuinka ravintolalle tulee käymään julkaisunsa jälkeen. Hänen mukaansa media lietsoo turhaan koronapaniikkia, johon huolestuneet ihmiset ylireagoivat. Hän ottaa myös voimakkaasti kantaa hallituksen toimintaan.

– Illan uutisissa ministeri Kiuru; jos ei olla oltu veitsenterällä, niin nyt sitä valitettavasti sitten todella ollaan. Sairaalat uhkaavat täyttyä. Samaan uutiseen ei todellakaan mahdu se, että asiantuntijoiden mielestä ministeri Kiuru puhuu paskaa ja on aivan ulkona koko asiasta. Kuten on toki ollut tähänkin asti. Saa nähdä.

Rostedt miettii kirjoituksensa lopussa, onko aika kypsä sille, että ravintola Uljaan lauantaille suunniteltuun koronakapinaan liittyisi mukaan muita.

– Vai odotellaanko vielä nyt ainakin tämä syyskuu. Asiantuntijat kokoontuvat taas kuun lopulla. Silloin kuullaan lisää. Pikku-jouluja ei ainakaan tällä hetkellä hyvässä valossa katsota. Laitetaan mietintä-myssy porukalla päähän.

Rostedtin julkaisun kommenttikenttään on kertynyt satoja kommentteja puolesta ja vastaan.

Kuva: Instagram/jehtrorostedt

SUOSITUIMMAT