Jokereiden kotikaukalo kapenee 28 metriin – ”Intensiteetti kasvaa”


KHL-joukkue Jokerit tiedottaa, että seuraavalla kaudella 2020-21 Hartwall Arenassa pelataan 28 metriä leveässä kaukalossa. Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri sanoo, että otteluiden intensiteetti kasvaa, kun leveyssuunnassa tilaa lähtee pois kaksi metriä.

– Intensiteetti kasvaa huomattavasti, kun tila vähenee ja asiat tapahtuvat nopeammin. Pelaajien kohdalla pään pitää raksuttaa tehokkaasti ja jalkojen käydä. Sekä taidon että kamppailupelaamisen merkitys nousee olennaisesti. Aktiivisesti ja yhtenäisesti pelaavat joukkueet menestyvät pienemmässä tilassa, Kurri tietää. 

Hartwall Arenassa katsomoiden alariveihin tulee molemmille puolille yksi metri lisää tilaa, sillä uusi kaukalo asennetaan keskelle kenttää. Pituus pysyy ennallaan, joten päätykatsomot ovat edelleen kiinni laidassa.

Jokerit siirtyi vuonna 2011 turvakaukaloon, jossa on joustavat laidat. Uudessa kaukalossa turvallisuus paranee entisestään. Esimerkiksi pelaaja-aitioihin tulee koko laidan matkalle joustavasta kumiaineksesta tehty reunapehmuste. Mallia on otettu NHL:stä.

Päätypleksit tulevat olemaan 60 senttimetriä korkeammat kuin nykyisessä kaukalossa, minkä tarkoituksena on vähentää pelikatkojen määrää. Lisäksi laidan ja pleksin välinen kulma pienentyy liki olemattomaksi, jolloin reuna ei aiheuta yhtä suurta loukkaantumisriskiä kuin aiemmin.

Vaihtoaitiot pienenevät hieman, jolloin pelin seuraaminen helpottuu pelaajille.

IIHF päätti viime kevään MM-kisojen yhteydessä, että vuoden 2022 olympialaiset Pekingissä sekä vuosien 2022-25 miesten MM-kilpailut pelataan NHL-mittojen mukaisessa 26 metriä leveässä kaukalossa. 

KHL:ssä moni joukkue siirtyi viime kaudella leveydeltään joko 26- tai 28-metrisiin kaukaloihin. Jokereiden tavoin 30 metrin levyisissä kaukaloissa pelanneet Lokomotiv, Salavat Julajev, Traktor ja Torpedo siirtyvät seuraavalle kaudelle 28 metrin malliin. Dinamo Riika ja Kunlun Red Star pelaavat vielä tulevankin kauden 30 metriä leveässä kaukalossa.

Lähde ja kuva: Jokerit.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT