Jukka Jalonen: ”On pomminvarmaa, että finaalissa nähdään suomalaisia valmentajia”

Suomi päihitti torstai-illan puolivälierätrillerissä MM-kisojen suurimpana ennakkosuosikkina pidetyn Tšekin. Yläpuolelta voi katsoa koostevideon ottelun huippukohdista.

Suomalaiset juhlivat jo ottelun ensimmäisen erän loppuvaiheilla maalia, joka meni kuitenkin videotarkistukseen. Tuomarit tutkivat videoilta pitkään tilannetta, jossa Iiro Pakarinen ajautui päin maalivahtia ja maalikehikkoa samalla kun kiekko näytti pomppaavan tolpan kautta maaliin. Tuomarit eivät kuitenkaan löytäneet eri hidastuksista sellaista kuvakulmaa, jossa kiekko olisi ollut maalin sisällä, joten maali hylättiin. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen tulistui päätöksestä vaihtoaitiossa ja räyhäsi tuomareille osoittaen sormellaan tablettia. Päätöstä ei kuitenkaan muutettu.

− En nähnyt itse, mutta meillä on ”pädi” vaihtoaitiossa. Sen perusteella (Teemu) Turunen ja kumppanit sanoivat, että kiekko on verkossa. En tiedä, oliko tuomareilla eri kuvakulmat käytössä. Onneksi se tilanne ei tunnu enää missään, Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

Maalin hylkääminen ei ratkaissut ottelua, vaan sen hoiti Jere Innala toisessa erässä tekemällä hienon esityönsä jälkeen voittomaalin 1-0.

Lauantaina klo 18.15. alkavassa välierässä Suomi saa vastaansa Saksan, jonka Leijonat päihitti viime lauantaina 2-1 alkusarjan varsin tasaväkisessä ottelussa. Saksan joukkueen valmennus on vahvasti suomalaispainotteinen. Päävalmentajana toimii Toni Söderholm, apuvalmentajana Ville Peltonen ja maalivahtivalmentajana Ilpo Kauhanen. Jalonen sanoi voitetun Tšekki-ottelun jälkeen olevansa jopa tyytyväinen asiasta.

– On pomminvarmaa, että finaalissa nähdään suomalaisia valmentajia, Jalonen myhäili, sillä lauantain välieristä etenee finaaliin joko Suomi tai Saksa.

Samoin on täysin varmaa, että finaalissa nähdään pohjoisamerikkalainen joukkue, sillä Kanada ja USA taistelevat maanosansa herruudesta lauantaina klo 14.15 alkavassa ensimmäisessä välieräottelussa.

Pronssiottelu pelataan sunnuntaina 6.6. klo 15.15 ja finaali klo 20.15.