Katri Helenan käytös kismitti Esa Niemistä – kirja: lähipiiri tyrkytti laulujaan levyille


Tommi Saarelan kirjoittamassa On elämä laulu -elämäkerrassa tuottajana toiminut Esa Nieminen muistelee yhteistyötään tähtiartistien kanssa. Miehellä on sangen mielenkiintoista kerrottavaa koko kansan rakastaman Katri Helenan ja hänen lähipiirinsä käytökseen liittyen.

Nieminen paljastaa, että Katri Helena halusi aikoinaan väkisin lapsensa tekemiä kappaleita levylle, vaikka ne olivat hänen mielestään huonoja. Lopulta oli päästy yhteisymmärryksen yhdestä laulusta.

Katri oli sanonut Pekka Ruuskalle, että Esa ei malta työskennellä hänen tyttärensä biisin kanssa yhtä paljon kuin muiden. Vaikka juuri sitä tehtiin kolmeen kertaan uusiksi! Silti Katrin johtopäätös oli, että tuottaja oli väärässä eikä biisissä ollut mitään vikaa, Nieminen lataa kirjassa.

Lisäksi hän oli pitänyt kiusallisena sitä, että Katri Helena oli tuonut neuvotteluihin mukanaan sekä lapsensa että silloisen aviomiehensä Timo Kalanojan.

Okei, olihan hän artistin puoliso ja bändin liideri, mutta sitten he esittivät toiveensa, että Timon sävellykset tulisivat levylle. Pidän hyvin erikoisena, jos ajatellaan, että joillakin lauluilla on oikotie levylle, samalla kun kaikkia muita harkitaan tarkkaan, Nieminen muotoilee.

Lopulta yhteistyö olisi kuulemma vaatinut niin isoja kompromisseja Niemisen taholta, että sen oli loputtava kokonaan.

Nieminen korostaa kaikesta huolimatta arvostavansa Katri Helenan ammattietiikkaa ja muistelevansa yhteistyötä lämmöllä.

SUOSITUIMMAT