Katri Kulmunin entiselle erityisavustajalle syyte petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta


Katri Kulmuni (kesk.) erosi valtiovarainministerin virastaan 5.6.2020, kun mediassa oli noussut kohu hänen saamastaan viestintävalmennuksesta, joka maksatettiin ministeriöillä.

Suomen Kuvalehti paljasti 2.6.2020, että Kulmuni sai yksityiseltä konsulttiyritykseltä yli 50 000 eurolla viestintäpalveluita, joiden katsottiin hyödyttäneen osittain Kulmunia vain henkilökohtaisesti. Valmennuksia oli saatu mm. juuri ennen keskustan puheenjohtajavaaleja syksyllä 2019 sekä silloin, kun keskusta ilmoitti menettäneensä luottamuksensa pääministeri Antti Rinteeseen, joka erosi virastaan 3.12.2019.

Sen jälkeen, kun Kulmuni erosi valtiovarainministerin virastaan, hän menetti puheenjohtajan paikkansa keskustan puheenjohtajavaalissa 5. syyskuuta 2020 Annika Saarikolle.

Kulmunin entinen erityisavustaja on nyt saanut syytteen petoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta kyseisestä viestintävalmennustapauksesta.

– Syytteen mukaan erityisavustaja on erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saanut valtiovarainministeriön maksamaan valmennuksesta perusteettomasti 13 702 euroa. Samalla menettelyllä erityisavustaja on virkamiehenä rikkonut virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin ja määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, Syyttäjälaitoksen tiedotteessa sanotaan.

Haastehakemus on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen. Erityisavustaja on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

SUOSITUIMMAT