Kiireinen missikesä 


Pian pääsee pitkästä aikaa taas keikoille. Esiinnyn juhannuksena 25.6 Haddawayn kanssa juhannus ysäreillä Riutanharjulla, sinne kannattaa suunnata, siellä esiintyy meidän lisäksi myös Movetron. Ihana päästä pitkästä aikaa yleisön eteen esiintymään tuttujen ysäreiden kanssa. 

Viimeiset viikot olen ollut hyvin kiireinen Miss EW kisan parissa. 

Pandemian vuoksi varsinaista kiertuetta emme tänä vuonna järjestäneet, mutta viime viikolla kuvauspäivien yhteydessä pääsimme viettämään ihanaa aikaa missien kanssa.

Suomen luonnollisesti kauneimmat kuvattiin uimapuvuissa aamuauringossa Taidekeskus Purnussa Orivedellä historiallisissa puitteissa Suomen upean luonnon äärellä. Misseille pidettiin myös missikävelyvalmennusta. Lisäksi tanssiorkesteri Komiat opetti misseille lavatanssien saloja Rönnin tanssilavalla. Matka Hyrkäksen missibussi kuljetti missejä vielä Säynäniemeen Oriveden kaupungin järjestämään illanviettoon, jossa missit pääsivät SUP-lautailemaan, vesijetteilemään, uimaan sekä saunomaan. Missit yöpyivät Iso-Tarkkalan historiallisessa Toivola mökissä, joka on entinen tukkikämppä.

Misseillä oli viime viikon teemana hyväntekeväisyys. Pirkanmaan ihanat kässämartat tulivat opettamaan misseille perinnetaitoja ja missit neuloivat pienet merinovillaiset sukat TAYS:n lastenosaston keskosille.

Lisäksi Café Herkkuhetkessä opetettiin misseille perinteisen pullapitkon neljällä letittäminen valmistus. Leivonnaisilla ilahdutettiin A-killan väkeä. Haluamme osoittaa tukemme pitkäaikaistyöttömille ja vähävaraisille. Tänä vuonna kisan pääteemana on kotimaisuus ja pääsemme tuomaan entistä enemmän esiin tärkeitä arvojamme. Hyväntekeväisyys viikolla haastoimme myös muut tekemään hyviä tekoja. Kannustamme kaikkia ilahduttamaan villasukilla, leivonnaisilla tai kysymällä mitä kuuluu ja olemalla kanssaihmisille läsnä.  

Miss EW palaa tänä kesänä Suomen missikisojen historian juurille, kun kauneuskilpailuja järjestettiin tekemään hyväntekeväisyyttä mm. sotainvalidien hyväksi. Missimme tulevat ilahduttamaan kesäkuun aikana myös maamme sotaveteraaneja. Siitä lisää aivan lähiaikoina. 

Lisäksi olemme mukana Miss EW 2019 perintöprinsessan Essi Tähkän perustamassa ”Tuu Messiin” -kampanjassa, joka on kampanja kaikkea kiusaamista ja syrjäytymistä vastaan.

Viime viikolla oli myös Ilkka Koppelomäen huikea valmennus. Ilkka Koppelomäki on itsensä johtamisen valmentaja, Uskalla Innostua -tiimin perustaja ja päävalmentaja sekä Saa mitä haluat-kirjan kirjoittaja. Lisäksi missejä valmensi upea Diamond Coaching.

Miss EW 2021 finaali järjestetään lauantaina 10.7.2021 Orivedellä, joka on Suomen virallinen villasukkapääkaupunki. Finaali kisataan Rönnin tanssilavalla, sillä haluan tanssijana ja kilpailun tuottajana vaalia Suomen lavatanssiperinteitä. 

Voittajalta vaaditaan ulkoisten seikkojen lisäksi sisäistä kauneutta, aitoutta ja rehellisyyttä olla oma aito itsensä ja vilpitön halu auttaa muita. Tänä vuonna kriteerit on entistä kovemmat ja misseille onkin tänä vuonna annettu entistä enemmän tehtäviä, jotta näemme kuka soveltuu kantamaan tuota titteliä parhaiten. Taso on tänä vuonna kova, jokainen finaalissa on todellakin ansainnut paikkansa. 

Kun vuonna 2017 käynnistin Miss EW-kilpailun, ajatuksena oli, että järjestän pienellä paikkakunnalla pienen kauneuskilpailun lähinnä omaksi iloksi. Olin jo pitkään kaivannut entisajan missikisojen tuntua ja halusin luoda kilpailun, jossa kunnioitetaan ja vaalitaan perinteitä, perinteisiä kauneusihanteita ja jossa yhdistyy luonnollinen naiskauneus, Suomen historia sekä Suomen upea luonto. Halusin missikisan, jossa on ripaus myös aitoa Suomifilmien tunnelmaa. Kilpailun suosio yllätti minut totaalisesti. Miten monet olivatkaan kaivanneet takaisin näitä samoja asioita tähän päivään!

Ihmiset ovat tulleet jopa kadulla kiittämään kisan konseptista ja saan paljon viestejä tuntemattomilta. Viesteissä kiitellään, kuinka tällaisia missikisojen pitäisikin olla! On ollut alusta asti selvää, että tällaista kisaa on kaivattu jo pitkään tähän päivään ja on ollut ilo tuottaa tätä aitoa kauneuskilpailua parhaan mahdollisen tiimin kanssa jo viisi tuotantokautta. Tuoda aitoja esikuvia etenkin tämän päivän nuorille. 

Ennenkaikkea on ollut ilo huomata, että kisan syvempi sanoma on kuultu.

Kuvat Sanna Voimanen / Mainosstudio Sanna H

Seuraathan minua myös Instagramissa ♥️

SUOSITUIMMAT