Kirjailija Laila Hirvisaari on kuollut


Laila Hirvisaari, yksi Suomen rakastetuimmista ja luetuimmista kirjailijoista, menehtyi keskiviikkona kotonaan Helsingissä 83-vuotiaana.

Hirvisaari syntyi Viipurissa 7. kesäkuuta 1938 ja julkaisi esikoisromaaninsa Lehmusten kaupunki vuonna 1972. Hän käytti vuosikymmenien ajan Hietamies-sukunimeä ollessaan naimisissa toimittaja Heikki Hietamiehen kanssa, mutta otti 2000-luvun alussa takaisin alkuperäisen sukunimensä.

Hirvisaari erikoistui varsinkin historiallisiin romaanisarjoihin, mutta kirjoitti myös näytelmiä ja käsikirjoituksia televisiosarjoihin. Otavan mukaan hänen kirjojaan on myyty Suomessa yli neljä miljoonaa kappaletta. Hän on myös saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia, mm. Pro Finlandia -mitalin vuonna 1993. Vuonna 2002 Hirvisaari sai professorin arvonimen. Samana vuonna perustettiin 30-vuotisen uran kunniaksi Laila Hirvisaaren rahasto, josta myönnetään vuosittain apuraha aloittelevalle kirjailijalle.

Laila Hirvisaaren viimeiseksi romaaniksi jäi vuonna 2016 julkaistu Katariina-sarjan kolmas osa Hiljaisuus.

Laila ja Heikki Hietamies olivat naimisissa 1958-1991. Heillä on kolme tytärtä, joista Eve Hietamies on myös menestynyt kirjailija ja käsikirjoittaja.

Kuva: Wikimedia Commons

SUOSITUIMMAT