Kirsti Paakkanen haudataan lauantaina, mutta minne katosivat miljoonat ja miksei asiainhoitaja saanut kutsua?


Yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen menehtyi 92-vuotiaana 3.11.2021. Poikkeusaikojen haasteiden aiheuttamien viivästyksien jälkeen hänet saatetaan lopultakin haudan lepoon Helsingin Hietaniemessä lauantaina 22.1.2022.

Paakkasen asioita noin 47 vuoden ajan hoitanut Kari Miettinen vahvisti asian Ilta-Sanomille.

– Minun käsitykseni mukaan siunaustilaisuus on nyt lauantaina, mutta minuahan ei ole kutsuttu.

Miettinen ei halunnut kertoa mielipidettään eikä tuntemuksiaan siitä, miksei häntä kutsuttu tilaisuuteen. IS:n tietojen mukaan Miettisen ja Paakkasen omaisten välit olivat aiemmin normaalit, ja välien tulehtuminen liittyy testamenttiin.

Missä miljoonat?

Seiskan mukaan Paakkasen sijoitustoimintaan keskittyvän Workidea Oy:n kassasta on kadonnut parin viime vuoden aikana yli kolme miljoonaa euroa. Paakkanen oli yrityksen toimitusjohtaja, Miettinen hallituksen puheenjohtaja ja Miettisen vaimo oli yrityksen hallituksessa.

Seiskan mukaan vuonna 2019 yrityksen kassassa oli rahaa 3,6 miljoonaa euroa, mutta viime vuonna sitä oli enää 531 000. Seiska arvioi, että osa summasta selittyy arvopaperikaupoista, mutta ei kokonaan, sillä niiden erotus oli 1,4 miljoonaa euroa.

Yrityksellä on voitonjakokelpoista pääomaa peräti 35 miljoonaa euroa. Workidea teki Seiskan mukaan kuitenkin tappiota kolmena peräkkäisenä viime vuotena. Keväällä 2021 vahvistetussa tilinpäätöksessä tappiota oli 180 000 euroa. Yrityksellä ei ollut palkkakuluja ja liikevaihto laski viimeksi 66 prosenttia, mutta osinkoa jaettiin viime vuonna 700 000 euroa.

Paakkasen omistuksiin kuului sijoitusyhtiö Workidea Oy sekä miljoonaomaisuus, jonka hän testamenttasi nimeään kantavalle säätiölle, joka jakaa muun muassa apurahoja nuorten tukemiseen.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Seiska

SUOSITUIMMAT