Koiranruokakohu paisuu – Yle: Musti ja Mirri on saanut satoja yhteydenottoja, tuotteita myyty myös muualla!


Lemmieläintarvikeyhtiö Musti ja Mirri tiedotti perjantaina vetävänsä koiranruokaa pois myynnistä. Useampi asiakas oli ottanut yhteyttä ja koirien kerrottiin kärsineen muun muassa pahoinvoinnista ja raajojen heikkoudesta SMAAK Herkkä kala viljaton -nimisen koiranruoan syömisen jälkeen.

Sittemmin on ilmoitettu, että kyseistä tuotetta on myyty myös Peten koiratarvikkeen myymälöissä ja verkkokaupassa. Tarkat tiedot takaisinvedetyistä tuotteista löytyvät jutun lopusta.

Nyt Yle on tavoittanut Musti Groupin operatiivisen johtajan Pamela Nelimarkan kommentoimaan tilannetta.

– Kyseessä on 33 000 kg erä. Tämä määrä on kokonaistuotantomäärä, josta valtaosa on pysäytetty varastoihin ja myymälöihin. Tuote on valmistettu omassa tehtaassamme Suomessa Liedossa (…) Tuotetta on valmistettu noin kaksi vuotta ja koostumukseen ei ole tehty muutoksia, Nelimarkka kertoo Ylelle.

Musti ja Mirri on saanut takaisinvetoon liittyen satoja yhteydenottoja. Ylen selvityksen mukaan myös eläinlääkäreihin on otettu yhteyttä asian tiimoilta.

Nelimarkka ei vielä pysty ottamaan kantaa korvausasioihin. Hän korostaa, että ketjussa ymmärretään koiranomistajien tuska.

Mustin ja Mirrin ajankohtaiset tiedotteet löytyvät täältä.

Takaisinveto koskee seuraavia tuote-eriä:

  • 154775 SMAAK Adult GF Fish 10 kg, parasta ennen 4.4.2025

  • 154775 SMAAK Adult GF Fish 10 kg, parasta ennen 3.4.2025

  • 154774 SMAAK Adult GF Fish 2 kg, parasta ennen 4.4.2025

  • 154774 SMAAK Adult GF Fish 2 kg, parasta ennen 3.4.2025

SUOSITUIMMAT