Kollega sivalsi Sami Hedbergiä: ”Nyt pitäisi skarpata tämän homman kanssa ja aika h***tin nopeasti”


Ahdistelukohun silmään joutunut Sami Hedberg antoi keskiviikkona Iltalehdelle haastattelun. Siinä koomikko kävi läpi tuntojaan hänestä esitettyihin väitteisiin liittyen. Kyse on somevaikuttaja Miisa Nuorgamin kesällä tapahtuneesta ulostulosta, jossa hän kertoi joutuneensa seksuaalisen ahdistelun uhriksi Hedbergin kiertueella.

– En ole koskaan kohdellut naisia epäkorrektisti. Olen lapsesta saakka kasvanut naisten ympäröimänä, ja minut on kasvatettu kunnioittamaan naisia. Teen niin sekä yksityiselämässäni että kaikissa työyhteisöissä ja tuotannoissa, joissa olen mukana, Hedberg muun muassa toteaa Iltalehdelle.

Kollegan tilitys ei kuitenkaan vakuuttanut stand up -koomikko Iikka Kiveä.

– Tämän takia olen kieltäytynyt tekemästä töitä Hedbergin tuotantoyhtiölle, kunnes tämä tapaus on selvitetty juuriaan myöten. Tämä Iltalehden juttu ei valitettavasti muuttanut päätöstäni mihinkään suuntaan, sillä vastuunpakoilu jatkuu, Kivi kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Hedberg viittasi Iltalehden haastattelussa myös suhtautumiseensa alapäävitseihin. Kiveä kismittää tyylilajin esiin tuominen seksuaaliseen ahdisteluun liittyvässä keskustelussa.

– Lisäksi paljon alapäävitsejä tekevänä koomikkona pidän erittäin haitallisena sitä, että Hedberg puolustautuu ahdistelusyytteiltä vetoamalla jopa siihen, että ”alapäävitsit eivät ole osa minua”. Ensinnäkin aika varmasti ovat, kun on KOLME ääritörkeää Luokkakokous -elokuvaa tehtynä. Ja toisekseen, pidän täysin asiattomana näiden asioiden yhdistämistä keskenään – ikään kuin mieltymys pippelihuumoriin olisi jonkinlainen indikaattori siitä, että ei kunnioita toisten koskemattomuutta. Ei ole.

Kivi päättää kirjoituksensa kunnon jyrähdykseen.

– Nyt pitäisi skarpata tämän homman kanssa ja aika helvetin nopeasti.

SUOSITUIMMAT