KP: Oulaisten kaupunki pelkää maksaneensa 10 vuotta turhia laskuja – menetykset satoja tuhansia!


Oulaisten kaupunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön. Sisäisessä tutkinnassa kävi alkuvuodesta ilmi, että on syytä epäillä kaupungin maksaneen turhia laskuja lähes kymmenen vuoden ajan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa.

Turhan laskutuksen takana epäillään olevan paikallisen yrityksen, joka on tuottanut kaupungille kunnallistekniikan ostopalveluita. Kyseessä on useiden satojen tuhansien laskutus. Iltasanomat on haastatellut kaupunginjohtaja Hannu Kaartista asiaan liittyen.

– Tutkintapyyntö on tehty pidemmältä aikaväliltä vuosille 2012 – alkuvuosi 2021. Myös aiempia vuosia käydään läpi. Odotamme myös poliisin ohjeita, koska meillä ei ole aiempaa kokemusta vastaavasta, Kaartinen selostaa Iltasanomille.

Kaupungin laskut menevät asiatarkastuksen läpi. Tästä syystä poliisi kuulustelee myös prosessiin liittyviä viranhaltijoita.

– Kyse ei niinkään ole osallisuudesta, vaan siitä miten perusteeton laskutus on mennyt tarkastuksesta läpi. Jos osallisuutta asiassa nousee esiin, käsitellään se eri prosessina. En mene kuitenkaan asioiden edelle, kaupunginjohtaja toteaa Iltasanomille.

SUOSITUIMMAT