KSML: Jani Wickholm sai tuomion lumihankeen päättyneestä kaahailusta 1,6 promillen humalassa – yllättävä selitys teolle


Idolsista tutuksi tullut laulaja Jani Wickholm, 44, tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta, uutisoi Keskisuomalainen.

Wickholm tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa 45 päivän ehdolliseen vankeuteen sekä 20 päiväsakkoon, joka on Wickholmin tuloilla 120 euroa, koska hänen todettiin ajaneen autolla 1,6 promillen humalassa.

Oikeudessa todettiin, että Wickholmin humalainen öinen ajomatka Petäjävedellä 13.1.2022 päättyi, kun hänen autonsa suistui tieltä lumihankeen.

Wickholm myönsi rattijuopumuksen, mutta kiisti tahallisuuden. Hän selitti joutuneensa pakenemaan autolla, koska oli joutunut pahoinpidellyksi illan aikana ravintolassa. Hänen mukaansa pahoinpitelijä käyttäytyi yöllä sekavasti eikä taksia ollut saatavilla arkiyönä, joten hän otti autonsa päästäkseen metsätietä pitkin 13 kilometrin päässä sijaitsevaan kotiinsa.

Wickholm myönsi juoneensa illan aikana olutta ja muutamia snapseja Jaloviinaa, mutta sanoi ettei ollut tuntenut oloaan kovin päihtyneeksi lähtiessään ajamaan.

Oikeuden tuomion mukaan Wickholmin teko on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, koska ajo on tapahtunut yleisillä teillä ja se on päättynyt tieltä lumihankeen suistumiseen.

Wickholm on saanut myös vuonna 2019 50 päivän ehdollisen vankeus­rangaistuksen ja 35 päiväsakkoa törkeästä rattijuopumuksesta. Myös silloin hän selitti tekoa hätätilanteella.

Lähteet: Keskisuomalainen, Ilta-Sanomat

SUOSITUIMMAT