KSML: Nyt puhuu ”tappajastreptokokkiin” kuolleen 4v lapsen äiti


Kerroimme aiemmin Iltasanomien uutisoinnin pohjalta Suomessa leviävästä streptokokki A:sta eli niin kutsutusta angiinabakteerista. Joillakin bakteeri on täysin oireeton, mutta toisille se voi olla hengenvaarallinen.

Voit lukea streptokokki A:n aiheuttamien oireiden tunnistamisesta täältä.

Neljävuotias lapsi menehtyi niin kutsuttuun peppuangiinaan 1. maaliskuuta. Nyt hänen äitinsä kertoo paikallislehti Keskisuomalaisessa tyttärensä taudin etenemisestä varoittaakseen muita.

Äiti kertoo oireiden alkaneen 23. helmikuuta kutinana takapuolessa. Haavaumiin oli lääkärissä määrätty Bepanthen-voidetta. Oireet olivat helpottaneet. Muutamaa päivää myöhemmin lapsen kurkku oli tullut kipeäksi ja kuume oli noussut rajusti. Lapsi oli myös oksennellut ja valittanut kovaa päänsärkyä.

Terveysneuvontapuhelimessa syyksi oli epäilty liikkeellä olevaa norovirusta. Illalla lapsen tila oli mennyt niin huonoksi, että kotiin hälytettiin ambulanssi. Sairaalassa pieni potilas kytkettiin hengityskoneeseen, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Äiti uskoo, että mikäli ensimmäisellä lääkärikäynnillä olisi osattu ottaa viljelynäyte, niin sanottua peppuangiinaa olisi saatu hoidettua antibiooteilla.

SUOSITUIMMAT