Lauri Tähkän syytteeseen johtaneen tapauksen yksityiskohtia julki


Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi laulaja Lauri Tähkän, 49, (oikealta nimeltään Jarkko Suo) syytteen seksuaaliseen tekoon pakottamisesta. Tuomio ei ole kuitenkaan vielä lainvoimainen.

Tapahtumat, jotka johtivat syytteeseen sijoittuvat Hämenlinnaan viime vuoden lokakuun 28. päivälle.

Syyttäjän mukaan Tähkä olisi käyttäytynyt asianomaista kohtaan hotellihuoneessaan väkivaltaisesti vetäen tätä voimakkaasti hiuksista ja tukistamalla.

Syyttäjä myös kertoo, että asianomistaja joutui suulle suutelemisen, vaatteiden riisumisen, rintojen suutelemisen, rintojen koskettelemisen, nännien imemisen ja haaravälistä koskettelemisen kohteeksi.

Syytteessä todetaan, että asianomistaja olisi purrut Tähkää tilanteessa oikean käden sormesta.

Yhteensä 16:ta todistajaa kuultiin oikeudessa. Käsittelyn aikana selvitettiin asianomistajan ja Tähkän psyykkistä terveydentilaa, hotellin valvontakameratallenteita, asianomistajan lähettämiä viestejä sekä valokuvia Tähkän käsistä ja hotellihuoneesta.

Hotellin valvontakameratallenteilta kävi ilmi, että Tähkä ja asianomistaja menivät kahdestaan hotellihuoneeseen noin kello 04.27 ja että asianomistaja poistui noin kello 05.16. Seuraavana päivänä asianomistaja kertoi tapahtumista poikaystävälleen ja äidilleen.

Tähkä kertoi, ettei muista tarkasti hotellihuoneen aamuöisiä tapahtumia silloisen humalatilansa vuoksi. Tähkä myös kiisti syytteen sillä perusteella, ettei hän ollut tehnyt syytteessä kuvattua tekoa.

Lue myös: IL: Näin rikoksesta syytetty Lauri Tähkä reagoi oikeuden päätökseen

SUOSITUIMMAT