Leijonat aloitti olympiaturnauksen vakuuttavasti – Manninen taituroi hattutempun!

Leijonat aloitti kisaurakkansa Pekingin talviolympialaisissa alkoi tänään torstaina ottelulla Slovakiaa vastaan.

Slovakia karvasi ottelun alussa ahnaasti ja Leijonat joutui melkoiseen puristukseen. Slovakian johtomaali kuitenkin herätti suomalaiset ja erän lopussa lukemat olivat Suomen eduksi jo 3-1. Kun tilanne oli toisessa erässä 4-1, Leijonien tahti alkoi hidastua ja Slovakia pääsi peliin mukaan ja kavensi 4-2.

Kolmatta erää ehti kulua vain 16 sekuntia, kun Suomi teki 5-2 ja lopulta lukemat olivat 6-2.

Pelin kuningasleijonaksi nousi Sakari Manninen, joka taituroi 30-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi hattutempun. Myös Miro Aaltonen loisti ottelussa tekemällä kaksi maalia.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli pelin jälkeen tyytyväinen tulokseen, mutta huomautti että joukkueella on vielä paljon töitä tehtävänä varsinkin oman pään puolustuspelissä.

Merkille pantavaa vastustajan joukkueessa oli varsinkin se, että Slovakian molemmat maalit teki TPS:ssä pelaava vasta 17-vuotias nuorukainen Juraj Slafkovsky.

Ottelun maalit ja syötöt:

1. erä

0-1 Juraj Slafkovsky (Milos Roman)

1-1 Sakari Manninen (Teemu Hartikainen, Ville Pokka)

2-1 Harri Pesonen (Miro Aaltonen, Valtteri Filppula)

3-1 Miro Aaltonen (Joonas Nättinen)

2. erä

4-1 Sakari Manninen (Markus Granlund, Mikko Lehtonen)

4-2 Juraj Slafkovsky (Peter Ceresnak, Pavol Regenda)

3. erä

5-2 Sakari Manninen (Teemu Hartikainen)

6-2 Miro Aaltonen (Niko Ojamäki, Sami Vatanen)

Leijonat pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 11.2. Latviaa vastaan. Kaikki Leijonien ottelut ovat katsottavissa TV5-kanavalta ja discovery+-palvelusta.