Leijonat nousi vaikeuksien kautta voittoon! Lauantaina vastus kovenee huomattavasti

Leijonat on jääkiekon MM-kisojen neljän parhaan joukossa.

Leijonien puolivälieräottelu Slovakiaa alkoi torstai-iltana kangerrellen, kun Slovakia tehoili ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon. Marko ”Mörkö” Anttila otti kuitenkin Leijonat reppuselkään ja kavensi juuri ennen erän loppua. Toisen erän alussa Anttila tasoitti tilanteen. Sakari Manninen teki ottelun voittomaalin kolmannen erän alussa. Kun Slovakia yritti vielä erän lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, Anttilalla olisi ollut helppo mahdollisuus hattutemppuun, mutta hän päätti epäitsekkäästi syöttää Saku Mäenalaselle, joka sai sen myötä kunnian viimeistellä Suomen 4-2-voitto. Alta voi katsoa ottelusta englanniksi selostetun maalikoosteen.

Suomi saa lauantain välierässä vastaansa entisestään vahvistuneen USA:n, joka nollasi puolivälierässä A-lohkon voittaneen Sveitsin tylysti 0-3.

Vaikka Suomi voitti Yhdysvallat alkulohkossa selvin lukemin 4-1, välieräottelu tulee olemaan aivan toista luokkaa. USA:n otteet ovat alkaneet selvästi vahvistua ja joukkueeseen on saapunut kolme NHL-tähteä lisää.

Ruotsin katastrofi

Pohjois-Amerikan joukkueet yleensä parantavat tahtia turnauksissa huomattavasti loppua kohden. Ruotsi sai kokea tämä konkreettisesti eilen puolivälierässä, kun se johti Kanadaa vastaan kahden erän jälkeen turvallisen tuntuisesti 3-0. Vaikka Kanadan kavennus tuli kolmannen erän alussa, tilanne oli vielä kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä 3-1. Sitten alkoi tapahtua ja Kanada taituroi peräti kaksi maalia vain 30 sekunnissa. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 43 sekuntia, kun Kanada voitti ottelun 4-3. Sitä ennen Ruotsin supertähti William Nylander oli ehtinyt ottaa jäähyn kamppaamisesta. Kanada kohtaa lauantaina Tshekin, joka päihitti puolivälierässä Saksan 1-4.

Näin pelit jatkuvat

Suomen välieräottelu alkaa lauantaina klo 14.20. ja se on katsottavissa C More Sport 1 -kanavalta, MTV3:lta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Ottelun selostaa C Moressa Antero Mertaranta ja MTV3-kanavalla Mika Saukkonen.

Kiekkolauantai avataan C Moressa jo kello 10.00 Herätys, Leijonat! -ohjelmalla. Kisapäivän aamunavauksessa Tuomas Nyholm sekä Sami Kapanen yhdessä studiossa vierailevan Ossi Väänäsen kanssa tarttuvat Leijonien peliin sekä kisojen polttavimpiin puheenaiheisiin.

C Moressa ennakkolähetys Suomen otteluun käynnistyy Tampereen kisatorilta MM-etkoilla kello 13.00 ja jatkuu ennakkostudiossa kello 13.30 alkaen. MTV3:n katsojat hyppäävät mukaan lähetykseen kello 14.00. Studiota luotsaa Teemu Niikko ja asiantuntijoina ottelun tapahtumia purkavat Olli Jokinen ja Lauri Marjamäki. Lisäksi tutulta paikaltaan vaihtoaitioiden välistä raportoi Sami Kapanen

Myös Tshekki-Kanada-välierään tartutaan ottelustudion voimin. Tuomas Nyholmin kanssa studiossa ovat asiantuntijat Tero Lehterä ja Karri KiviKari Jalosen luotsaaman Tshekin ja Kanadan välieräottelu alkaa kello 18.20.