Leijonat taisteli olympiakultaa – suomalaispelaajat herkistyneinä kentällä

Leijonat päihitti Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueen lukemin 2–1 olympiafinaalissa. Voiton avaimiin kuuluivat etenkin kurinalaisuus sekä tiivis joukkue- ja puolustuspeli.

Leijonien otteet jäällä olivat alusta asti lupauksia herättäviä, vaikka Venäjä menikin 1–0-johtoon ylivoimalla avauserän aikana. Jäähy jäi koko ottelussa Suomen ainoaksi, mikä kertoo joukkueen tiiviydestä.

Parhaiten tahtipuikkoa heilutti Suomen nelosketju, joka vastasi Leijonien molemmista maaleista. Ville Pokka tasoitti 2. erän neljännellä minuutilla Hannes Björnisen ja Atte Ohtamaan syötöstä lukemiksi 1–1. Voittomaalista vastasi Björninen, kun 3. erä oli vanhentunut vasta 31 sekuntia, hänen ohjatessaan Marko Anttilan vedon maaliin. Ohtamaalle kirjattiin osumaan ottelun toinen syöttöpiste.

3. erän loppupuolella Suomella oli paikat kasvattaa johtoaan kahteenkin otteeseen huippupaikkojen myötä. Loppupeleissä finaalivoiton ratkaisi tiivis puolustuspeli ja luotettava maalivahtipeli, jossa Harri Säterillä oli päävastuu turnauksen aikana.

Tunnelma jäällä oli ennen kaikkea riemukas ja helpottunut, eikä pelaajien iloisia ilmeitä voi rahassa mitata. Osa jopa pyöritteli päätään, miettien suomalaisen jääkiekon historiallista saavutusta lähes epäuskoisena.

– Aijai, kun pääsisi mukaan edes bussikuskiksi, nauratti Kimmo Timonen studiossa Teemu Selännettä ja kumppaneita kommentillaan, katsellessaan suomalaispelaajien iloista tunnelmaa jäällä.

Suomen kapteeni Valtteri Filppula huomioi ottelun jälkeen koko joukkueen, sillä hän jakoi omatoimisesti Leijonien joukkueen mitalit, halaten jokaista vuorollaan.

Halloota.comin toimitus onnittelee jääkiekon tuoreita olympiavoittajia!

Artikkelikuva: Wikimedia Commons