Lidlin koronakotitestit tulevat myyntiin perjantaina!


Odotetut Lidlin koronakotitestit ilmestyvät kauppojen hyllyille ensi perjantaina. Ensimmäinen Suomeen saapunut erä jaetaan kaikkiin myymälöihin ympäri maan. Pakkaus sisältää viisi testiä ja maksaa 29,99 euroa.

– On mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton ne saavat asiakkaidemme keskuudessa. Kotitestejä on meiltä jo paljon kysytty ja toivottu, kun on tiedetty, että tuote on myynnissä monen muun maan Lidleissä, ketjun kaupallinen johtaja Mikko Forsström selostaa.

Valmistajan teettämien tutkimusten mukaan testin tarkkuus on lähes 99 prosenttia. Testien oikeaoppista käyttämistä kokeilivat henkilöt, joilla ei ole terveydenhuoltoalan taustaa.

Lidlissä myytävä koronakotitesti on valmistettu Kiinassa, ja tuotteella on CE-merkintä. CE-merkintä on valmistajan osoitus siitä, että tuote täyttää sitä koskevat laatuvaatimukset. Suomessa kotitestit luokitellaan lääkinnälliseksi laitteeksi. Lääkinnällisten laitteiden vaatimustenmukaisuutta, myynnin esteettömyyttä, markkinointia ja oikeaa käyttöä valvoo lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Lidl-ketjusta kuitenkin korostetaan, ettei kotitesti korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä. Kotitestin tulosten perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista. Jos ilmenee koronatartuntaan viittaavia oireita, tulee mennä ammattilaisten tekemään koronatestiin ja pysyä muuten kotona.

– Tuotetta ei sovi käyttää esitestaamiseen, jos aikoo järjestää isoja juhlia tai kotikisakatsomoita. Edelleen on huomioitava myös muut koronasuositukset, Forsström alleviivaa.

SUOSITUIMMAT