Lotta Kemppinen teki historiaa! Kukaan muu suomalainen ei ole pystynyt samaan – Suomen saldo EM-kisoista 3 mitalia

Nuoret suomalaisnaiset ylsivät eilen huippusuorituksiin EM-hallikisoissa Toruńissa, Puolassa, saavuttamalla hopeaa ja pronssia. Suomen mitalisaldo kisoissa kasvoi kolmeen.

Lotta Kemppinen, 22, juoksi 60 metrillä toiseksi ajalla 7,22. Kisan voittaja, Sveitsin Ajla Del Ponte, juoksi maailman kärkiajan 7,03. Kemppisen taakse jäi vain tuhannesosien erolla Hollannin Jamile Samuel.

Kemppinen teki huikealla suorituksellaan historiaa, sillä hän on Yleisurheiluliiton mukaan kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaisurheilija miehistä tai naisista 60 tai 100 metrillä, joka on juossut hopeamitalin sileän pikamatkan arvokilpailussa.

Ennen Kemppistä suomalaisnainen oli juossut EM-hallimitaleille viimeksi vuonna 1989, kun Sisko Hanhijoki voitti pronssia. Alla video eilisestä 60 metrin finaalista.

Korkeushyppääjä Ella Junnila, 22, kruunasi upean suomalaisillan ja koko kisat hyppäämällä pronssille Suomen ennätyksellä 196. Tulos myös ylittää Tokion olympiarajan.

Junnilan äiti, pituushypyn SE-nainen Ringa Ropo, voitti EM-hallipronssia vuonna 1989, joten nyt sekä äidillä että tyttärellä on EM-hallimitali. Alla video Junnilan ennätyshypystä.

Mitali myös pituushypyssä

Ensimmäisen mitalin Toruńissa nappasi upeasti pituushyppääjä Kristian Pulli, 26, joka sai pronssia perjantaina Suomen hallikisojen ennätyksellä 824. Mitali oli ensimmäinen Suomelle hallipituushypyssä yli 21 vuoteen ja se myös ylitti Tokion olympiarajan. Katso hyppy alta.

Suomen menestys Toruńissa oli Yleisurheiluliiton mukaan parempi kuin kertaakaan aiemmin Euroopan hallimestaruuskilpailuissa. Suomen saldo oli kolme mitalia ja yhteensä kahdeksan pistesijaa (sijoitus kahdeksan parhaan joukossa).