Lukijoiden pyynnöstä: Näin masennus selätetään!


Olen kiitollisena vastaanottanut lukijoiden ja seuraajiani viestejä, jossa minun positiivisen energiani ja elämänilon salaisuutta on kysytty ja minulta on pyydetty jo pitkään postausta, jossa voisin jakaa lukijoillenikin vinkkini kuinka he voisivat lisätä omaa hyvinvointia ja onnellisuutta ja on toivottu jopa vinkkejä kuinka selättää masennus.

Olen itsekin läpikäynyt elämässäni vaikeita aikoja ja asioita, mutta juuri ne vaikeimmat ajat ja ihmiset ovat tehneet minusta sen vahvan ja positiivisen ihmisen, joka tänä päivänä olen, täynnä energiaa ja iloa.

Joten jos käytte parhaillaan läpi haastavia aikoja, tiedostakaa, että ne tekee teistä vahvemman. Vaikkei se juuri nyt siltä tuntuisi.

Päätin kysyä tähän postaukseen vinkkejä ihanalta ja valovoimaiselta Life Coachilta Eira Litmaselta Diamond Coaching, joka on vuosien saatossa valmentanut niin minua kuin ihania missejänikin sekä lukuisia ihmisiä jo vuosien ajan voimaan paremmin. Eira valmentaa työkseen, koska haluaa vilpittömästi auttaa ihmisiä.

Toivottavasti näistä seuraavista vinkeistä on mahdollisimman monille apua.
Ja koska halusin tarjota myös konkreettista apua, blogin lopusta löydät alekoodin ihanan Eiran henkilökohtaiseen valmennukseen, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Vinkkejä masennuksen hoitoon:

 • Tunnista, tiedosta ja myönnä tilanne itsellesi, kaikki lähtee ensin siitä.
 • Erota alakulo maksennuksesta. On normaalia ja luonnollista, että alakuloisia ja alavireisiä päiviä on kaikilla eikä välttämättä mikään huvita tai kiinnosta. Mikäli tälläinen jatkuu pidempään useita päivä ja viikkoja, on hyvä puuttua asiaan.
  Jatkuva huono oli ei ole normaali tila, vaan kertoo jostain muusta.
 • Masennus voi olla lievää tai vakavampaa ja aiheutua monista eri syistä. Voi olla menetyksiä elämässä tai muita vaikealta tuntuvia asioita. On kenties yrittänyt olla vahva liian pitkään ja sisälle on kertynyt tukahdutettuja, käsittelemättömiä ja padottuja tunteita.
 • Hae apua. Mieti kenelle voit kertoa tuntemuksistasi ensin turvallisesti ja luottamuksella.
 • Salli avun vastaanotto. Muista, ettei siinä ole mitään hävettävää. On vahvuutta hakea itselleen apua.
 • Mieti mikä voisi olla sinulle sopiva auttamisen muoto ja ammattiauttaja jonka kanssa voitte käydä asioita läpi ja purkaa sisällesi kertynyttä tunnekuormaa. Onko se kenties terapeutti, psykologi tai valmentaja, jonka avulla voit käydä läpi tunteitasi. Voit kartoittaa oman tilanteesi ensin esim. tereydenhuollon kautta.
 • Investoi ja panosta itseesi! Se raha jonka sijoitat omaan hyvinvointisi kohentamiseksi tulee sinulle moninkertaisesti takaisin elämänlaatusi kohentuessa.
 • Ota pieniä askelia, sen verran kuin jaksat. Kaikkea ei tarvitse ratkoa heti, vaan voit käsitellä asioita omien voimavarojesi mukaan. Pienikin muutos vie kohti suurempia muutoksia.
 • Hyväksy tilanne. Jos et pysty hyväksymään, hyväksy sekin. Sekin on hyväksymistä.
 • Listaa ne asiat jotka tuo sinulle elämääsi energiaa ja vie sinulta energiaa. Käy lista ajatuksella läpi ja mieti, mitä voit vähentää ja mitä lisätä elämässäsi?
 • Listaa myös ne asiat joista pidät ja jotka tuo sinulle iloa. Tarkasta, että sinulla on päivittäin elämässäsi jotain niistä.
 • Pidä huolta itsestäsi! Liiku voimiesi mukaan luonnossa, kuuntele sellaista musiikkia joka kohottaa mielialaasi, meditoi jos houkuttaa tai ota muuten sellaisia hetkiä päivääsi, jolloin pystyt vain rauhoittumaan ja olemaan läsnä itsesi kanssa. Voit tehdä  myös hengitysharjoituksia.
 • Tarkkaile alkoholin käyttöäsi. Tutkimusten mukaan runsaalla alkoholin käytöllä on vaikutusta aivokemioihin, joten mikä määrä sinulle on sopiva ja mikä ei? Voiko alkoholin esimerkiksi lopettaa vähäksi aikaa, vähentää sen määrää tai jotain muuta? Paheneeko olotilasi esimerkiksi aina sen käytön jälkeen?
  Mihin syihin juot alkoholia? Pakenetko sillä kenties jotain tunteitasi?
 • Tarkasta myös muita elämäntapojasi, kuten esim. nukutko riittävästi ja ruokavalio, onko niissä jotain muutettavaa?
 • Kiinnitä myös huomiota somen käyttöön ja siihen, kuinka pitkään sitä käytät päivittäin. Englantilaisten tutkimusten mukaan mitä pidempään päivässä on sosiaalisessa mediassa, sitä enemmän sen on huomattu vaikuttavan esim. itsetuntoon ja minäkuvaan.

Diamond Coaching haluaa tarjota koodilla HENNA ratkaisukeskeisen valmennuksen erikoishintaan 50 eur (norm. 80 eur) 60 min tai sitten kvantti energian sisältävän valmennuksen hintaan 70 eur (norm. 90 eur) 60min.

Eira on valmentajana ja ihmisenä lämmin, empaattinen, ymmärtäväinen, ystävällinen ja läsnäoleva. Saat luvan olla juuri se kuka olet ja ansaitset hyvinvointia!
Valmennus ei ole terapiaa, mutta se voi olla todella terapeuttinen kokemus.

Lämpimästi suosittelen vaikka elämässäsi kaikki olisi hyvin. Pyri hoitamaan kehoa ja mieltä aina ennen ongelmien syntyä ja muista olla itsellesi armollinen.

Muista, että kaikki tunteet on sallittuja, asioilla on aina tapana järjestyä ja olet riittävä ja täydellinen juuri sellaisena kuin olet!

Tutustu lisää www.diamondcoaching.fi

Seuraathan minua myös Instagramissa ♥️

SUOSITUIMMAT