Luontoliven parhaat palat!


Myös kaupunkilaiset pääsevät koska tahansa seuraamaan Suomen monipuolista luontoa WWF:n livekameroiden välityksellä. Alle on koostettu viime vuoden parhaita luontokamerapätkiä.

Norppalive

WWF:n Norppaliven suoraa lähetystä katseltiin keväällä 2020 yhteensä 1,2 miljoonaa kertaa. Katso Norppaliven viime vuoden parhaat hetket yläpuolelta.

Sääksikamera

WWF:n suorassa lähetyksessä seurattiin sääksiparin pesintää ja niiden kolmen poikasen kehittymistä kesällä 2020. Suoraa lähetystä katseltiin yhteensä 3,8 miljoonaa kertaa.

Kalakamera

Hiitolanjoelle asennettu vedenalaiskamera kuvasi vaelluskalojen maailmaa lokakuussa 2020, jolloin järvilohien ja taimenien kuteminen yleensä käynnistyy. Molemmat lajit ovat uhanalaisia, koska jokien patoaminen on estänyt niiden pääsyn lisääntymisalueille.

Kyy

Kyy on Suomen ainoa myrkyllinen käärme ja sen maine on valitettavan huono. WWF halusi tehdä livekameran avulla lajia tutummaksi ihmisille ja muistuttaa, että kyitä on syytä varoa, ei vainota. Kamera kuvasi käärmeiden lekottelua kevätauringossa maaliskuussa 2020.

Naali

Arktisilla alueilla elävä naali on Suomessa äärimmäisen uhanalainen. Naaleja arvioidaan liikkuvan Suomessa vain kymmenkunta yksilöä. Ruotsissa ja Norjassa naalikannat ovat kasvaneet suojelutoimien ansiosta. Naalien elämää seurattiin Luontolivessä Ruotsin tunturialueelta kesällä 2020.

Lintulahti

WWF:n kamera seurasi syksyn etenemistä Kirkkonummella sijaitsevalla kosteikolla. Kamerassa nähtiin tuttuja rantakosteikkojen lintuja kuten sinisorsia ja laulujoutsenia, mutta myös harvinaisempia siivekkäitä kuten jalohaikara. Lajisto muuttui syksyn mittaan lintujen muuton edetessä.

Lähde: WWF

SUOSITUIMMAT