Me Naiset: Päivi Lipponen 26 vuoden ikäerostaan Paavo Lipposeen: ”Ei voi enää…”


Päivi Lipponen, 55, kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, miten ikäero vaikuttaa parisuhteeseen sen myöhäisemmässä vaiheessa.

Päivi Lipponen meni 30-vuotiaana naimisiin 56-vuotiaan pääministeri Paavo Lipposen kanssa vuonna 1998. Päivi kertoo, että aluksi suuresta ikäerosta oli hyötyä toisen osapuolen laajemman elämänkokemuksen myötä, mutta parisuhteen rakentuminen muuttuu vanhemmalla iällä, kun toisen terveys heikkenee. Päivi on nyt 55-vuotias ja Paavo 81.

– Ei voi enää jakaa asioita, joita parisuhteessa yleensä jaetaan. Vastuu perheestä on sillä, joka on fyysisesti terveempi. On varmasti helpompaa, jos isoa ikäeroa ei ole: jaksaminen vähenee samaa tahtia, Päivi pohtii.

Päivin lähipiirissä on tapahtunut laajemminkin ikääntymistä.

– Olen tottunut näkemään nämä ihmiset vahvoina ja voimakkaina, kaiken osaavina ja tietävinä, mutta yhtäkkiä olenkin itse se suvun matriarkka. He eivät ole vastuussa minusta, vaan minä heistä. Se on iso muutos. Peruuttamaton.

Päivi sanoo, että hänellä on ollut hyvä elämä Paavon kanssa, ja että nyt on tärkeää, että hän voi pitää hyvää huolta miehestään. Hänen arkensa on kuitenkin nykyisin hyvin itsenäistä. Hän sanoo viettävänsä varsin aktiivista elämää ystäviensä kanssa, sekä nais- että miespuolisten.

Alla olevalla videolla Lipponen kertoi elämästään, Paavosta ja Suomen tilanteesta vuonna 2015.

Lähde: Me Naiset

SUOSITUIMMAT