Sanna Marin tiedotustilaisuudessa kohuvideoista: ”En ole käyttänyt huumeita”


Pääministeri Sanna Marin, 36, kommentoi keskiviikkona julkisuuteen vuotaneita bilevideoita SDP:n kesäkokouksessa Kuopiossa tänään torstaina. Marin vahvisti, että videot ovat aitoja ja että ne on kuvattu kesällä.

Marinin mukaan julkisuuteen vuotaneilla videoilla ihmiset juhlivat, lauloivat ja joivat alkoholia yksityisjuhlissa.

– Olen tanssinut, laulanut, juhlinut, tehnyt laillisia asioita, hän sanoi ja täsmensi, että on itse nauttinut vain mietoja alkoholijuomia.

Videoilla puhutaan myös ”jauhojengistä”, joka erään toimittajan mukaan viittaa tietyissä piireissä amfetamiinin ja kokaiinin käyttäjiin. Marinilta kysyttiin jauhojengipuheista, mutta hän sanoi ettei tiedä niistä mitään.

IS julkaisi koostevideon Sanna Marinin villistä biletyksestä

Marin myös kieltää nähneensä juhlissa huumeita.

– En nähnyt. En ole ollut sellaisessa tilanteessa, että olisin tällaista nähnyt tai ollut tällaisesta tietoinen, hän sanoi.

Marin harmitteli useaan otteeseen videoiden vuotamista julkisuuteen.

– Tiesin, että minua kuvataan. Mutta luotin, ettei niitä videoita vuodeta, hän sanoi.

– Minä en tietenkään kommentoi, missä nämä videot on kuvattu tai kuka ne on kuvannut, koska ne ovat yksityisissä tiloissa kuvattuja. Olen harmissani, että ne ovat julkisuuteen päätyneet.

Marinilta kysyttiin, aikooko hän muuttaa jatkossa käytöstään jollain tavalla.

– No kyllä minä aion olla ihan sama ihminen kuin tähänkin asti ja toivon, että se hyväksytään. Me elämme demokratiassa ja sitten vaaleissa jokainen voi ratkaista näitä kysymyksiä, hän vastasi.

Pääministerin turvamiehet olivat Marinin mukaan alueella, mutta eivät asunnossa sisällä.

Tiedotustilaisuudessa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, 40, vakuutti medialle, että puolueen puheenjohtajalla, pääministeri Marinilla on edelleen ryhmän luottamus. Lindtmanin mukaan mahdollinen Marinin huumetestaus on tämän omassa harkinnassa.

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla muun muassa Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat ja MTV3.

SUOSITUIMMAT