Meiju Suvas on täällä taas! Kuuntele uusi Mariskan sanoittama biisi


Meiju Suvas on julkaissut uuden kasarityylisen kappaleen ”Levi’s-kesä”.

Mariskan tekstittämällä singlellä heittäydytään suoraan kasarin ytimeen. Kappaletta kuvaillaan levy-yhtiön tiedotteessa näin: ”Kappale on kuin suoraan Top Gun -elokuvan soundtrackilta lohkaistu single, joka kuulostaa 80-lukulaisen biisin turboahdetulta ’karikatyyriltä’. Vahvalla discokompilla ja tarttuvalla melodialla ryyditetyn aikamatkan nuoruuteen kruunaa biisin neonsävyinen kertosäe, joka heittää ilmaan korvamadoksi muuttuvan koukun”. 

Tekstin kirjoittaja Mariska ei tiennyt tekstiä kirjoittaessaan, että Meiju itse asiassa toimi 70-80-lukujen vaihteessa kesäisin ja viikonloppuisin farkkumyyjänä.

– Leviksiä tulikin myytyä vinot pinot, ensin BeeGeessä ja sen jälkeen nuorisomuodin ykköspaikassa Mic Macissa. Ja kun vielä oma ura lähti käyntiin vuonna 1982 raketin lailla, niin kyllähän sitä oltiin niin ”osa ydinkasarii”, kuten laulussakin sanotaan. Läpimurtohittini ”Tahdon sinut” oli kesän -82 kuumin hitti, listaykkönen ja se soi silloin kaikkialla ja soi muuten vieläkin, Meiju kertoo.

Mikko Tammisen säveltämässä kappaleessa muistellaan 80-luvun nuoruuden rakkautta. Muiston tuovat pintaan jostain kaappien kätköistä löytyvät Levi´s farkut. Teksti sisältää tarkan ajankuvan nivottuna katkeransuolaiseen varhaisaikuisuuden rakkaustarinaan. Kappale on kuin bileet ja vuosikymmenten takainen melankolia samassa paketissa.

– Tähän on niin helppo samaistua ja nyt juuri nouseekin mieleeni sen aikainen rakkauteni. Ja uskon, että monille kuuntelijoille saattaa käydä samoin. Ja jos ei, niin kesiä on ainakin aina kiva muistella. Kuuntelemisiin! Meiju sanoo selvästi henkilökohtaiseksi kokemastaan ”Levi’s kesästä”.  

Kuuntele ”Levi’s-kesä” artikkelin yläosasta tai Spotifyssa.

Meiju Suvaksen kotisivut löytyvät täältä.

meiju-suvas-promo

SUOSITUIMMAT