Menneiltä vuosikymmeniltä tuttu haaste leviää TikTokissa – aiheutti jälleen lapsen kuoleman


TikTokissa kiertävä vaarallinen haaste on vaatinut nyt ainakin neljän lapsen hengen.

Vaarallinen pyörtymishaaste kiertää jälleen TikTok -palvelussa, kertoo Vice -sivusto. Haasteeseen osallistuva kuristaa itseään pyörtymiseen saakka.

Viime viikolla Yhdysvaltojen Oklahomassa sijaitsevan Bethanyn poliisi löysi tiedottoman 12-vuotiaan pojan kotoaan. Poika ei hengittänyt ja hänellä oli jälkiä kaulassaan. Sairaalaan viety lapsi kuoli seuraavana aamuna. Poliisin mukaan näyttää siltä, että poika oli osallistunut pyörtymishaasteen.

Tämän vuoden aikana kaksi yhdysvaltalaislasta on jo kuollut saman haasteen aiheuttamiin vammoihin. Toinen lapsista oli vasta 9-vuotias. Tammikuussa nuori italialaistyttö kuoli osallistuttuaan haasteeseen, mikä johti TikTokin käyttöehtojen muuttamiseen maassa.

Pyörtymishaaste on esiintynyt eri nimillä jo kauan ennen TikTokia ja somea. Haasteessa tavoitellaan pyörtymisen jälkeistä euforian tunnetta, kun tajunta palaa. Vicen mukaan haaste on johtanut 82 lapsen ja nuoren kuolemaan vuosien 1995 ja 2007 välillä.

Pyörtymishaasteen lisäksi somessa on kiertänyt viime vuosina monia muitakin vaarallisia haasteita. Vuonna 2018 kiertäneessä tulihaastessa päälle kaadettiin ensin syttyvää nestettä, joka sytytettiin sitten tuleen. Samana vuonna lapset ja jopa aikuiset ottivat osaa haasteeseen, jossa haukattiin pyykinpesuainetta.

Bethanyn poliisi muistuttaa vanhempia lasten somekäytön valvonnan tärkeydestä.

SUOSITUIMMAT