Miesten tamponien myynti aloitettiin – tästä on kyse


Tänään 15. marraskuuta ainakin Suomessa oli ensimmäistä kertaa myynnissä myös miehille suunnattuja tamponeja. Kyseessä on Vuokkoset-kuukautissuojamerkin ulostulo kansainvälisen transtietoisuusviikon kunniaksi.

– Kuukautiset eivät ole vain naisten asia, sillä transtaustaisilla miehillä ja muunsukupuolisilla voi olla kohtu ja menkat. Siksi Vuokkoset lanseeraa kansainvälisellä transtietoisuuden viikolla tamponin, joka on tarkoitettu miehille, Vuokkosten tiedotteessa todetaan.

Toistaiseksi miesten tamponit tulevat myyntiin vain Helsingin Kampissa sijaitsevaan K-Market BiiliTaloon. Vuokkosten tiedotteen mukaan tuote tulee laajempaan jakeluun ensi vuonna.

Niin sanotuista perinteisistä tamponeista miesten tamponit poikkeavat vain pakkauksellaan. Tekstin alla on kuva pakkauksesta, jossa on niin sanottu sanaleikki menstruation-sanaan eli kuukautisiin liittyen.

– Vuokkoset haluaa uudella tuotteella nostaa keskusteluun hygieniatuotteiden sukupuolittuneisuutta ja transmiesten kuukautisiin liittyvää ahdistusta, sillä transmiehille kuukautiskivut eivät ole vain fyysistä kipua, Vuokkosten tiedotteessa todetaan.

SUOSITUIMMAT