Miro Heiskanen rikkoi 39 vuotta vanhan ennätyksen


Dallas Stars ja Colorado Avalanche pelasivat viime yönä NHL:n pudotuspeleissä ottelusarjansa neljännen ottelun.

Dallas aloitti täysillä ja johti reilun 10 minuutin jälkeen jo 3-0. Colorado pääsi myöhemmin peliin kiinni, mutta Dallas kuittasi ottelun lopulta 5-4. Katso yläpuolelta lyhyt videokooste ottelusta.

Suomalaiset tehtailivat tässäkin pelissä pisteitä, kun Dallasin Roope Hintz ja Miro Heiskanen kirjauttivat syöttöpisteet Radek Faksan 2–0 ylivoimamaaliin. Coloradon Mikko Rantanen syötti Cale Makarin 2–3 kavennusmaalin, ja Hintz kasvatti Dallasin johtoa 4–2 ylivoimamaalilla.

Heiskanen teki syöttöpisteellään historiaa, sillä hän rikkoi 39 vuotta vanhan puolustajien pudotuspelikauden seuraennätyksen. Edellinen ennätys on vuodelta 1981, kun Craig Hartsburg teki 18 ottelussa pisteet 3+12=15. Joukkueen nimi oli tuolloin vielä Minnesota North Stars.

Heiskanen on tehnyt 3+13=16 pistettä vain 13 ottelussa ja on tehoillaan koko pudotuspelien pistepörssin kolmannella jaetulla sijalla, jolla on myös Mikko Rantanen.

Dallasilla on ensimmäinen mahdollisuus murskata Coloradon Stanley Cup -haaveet maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa, sillä Dallas johtaa nyt pelisarjaa 3-1. Konferenssifinaaliin etenemiseen tarvitaan neljä voittoa.

Yön NHL-tulokset:

Colorado Avalanche – Dallas Stars 4-5 (Mikko Rantanen COL 0+1, Miro Heiskanen DAL 0+1, Roope Hintz DAL 1+1)

Philadelphia Flyers – New York Islanders 2-3

SUOSITUIMMAT