MM-kiekkokevät toteutuu sittenkin – yllättävässä muodossa!


Jääkiekon MM-kisat peruttiin, mutta niiden tunnelmaan päästään hieman erilaisissa merkeissä. Jokaisena Leijonien suunniteltuna alkuperäisenä pelipäivänä palataan Unelmien MM-kisoissa ikimuistoisiin Leijona-hetkiin ja simuloidaan kiekkofanien avustuksella pelaamatta jääneet ottelut.

Leijonien MM-urakan oli määrä käynnistyä perjantaina 8.5. ottelulla USA:ta vastaan. Tuona iltana käynnistyy kuitenkin MTV3-kanavalla Unelmien MM-kisat -ohjelmasarja, jossa palataan studiotiimin johdolla ikonisiin Leijonahetkiin – mutta paneudutaan myös pelaamatta jääneisiin otteluihin.

Unelmien MM-kisojen idea on varsin yksinkertainen: kaikki halukkaat saavat kertoa oman näkemyksensä siitä, miten kukin Suomen peli olisi sujunut, jos MM-kisat olisi pelattu. Kommentointiin voivat osallistua kaikki penkkiurheilijat ja kiekkofanit unelmienmmkisat.fi-sivustolla. Suomen pelien suunta määräytyy lähetettyjen kommenttien perustella.

Uusi jakso Unelmien MM-kisoja esitetään MTV3-kanavalla samoina päivinä, jolloin Suomi olisi pelannut Sveitsin MM-kisoissa. Studiojuontajina nähdään Mervi Kallio ja Teemu Niikko, asiantuntijoina vuorottelevat C Moren kiekkotiimistä tutut Ville Nieminen ja Karri Kivi. Mukana on myös legendaarinen Leijonaääni Antero Mertaranta. Etäyhteyden kautta lähetyksiin ottaa osaa tukku entisiä ja nykyisiä Leijona-tähtiä.

Kuka voittaa Unelmien MM-kisat?

Unelmien MM-kisojen etenemistä seurataan Maikkarilla tiiviisti. ”Tämä on aivan mahtava hanke, sillä kiekkohuuma kerää joka kevät valtaosan kansasta yhteen. Olemme todella mielellämme tuomassa rentoa kiekkoviihdettä lätkäfanien kotisohville myös poikkeusoloissa”, toteaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Inspiraation pelaamatta jääneiden kisojen ”unelmointiin” toi MM-lähetysten pitkäaikainen yhteistyökumppani, Atria, joka on myös Unelmien MM-kisojen pääyhteistyökumppani.

– Kun kävi selväksi, että kisat perutaan, ryhdyimme miettimään, voisimmeko kuitenkin ilahduttaa jollain tavalla kiekkofaneja. Siitä pohdinnasta syntyi sitten idea Unelmien MM-kisoista, kertoo Atrian Wilhelm-tuoteperheen markkinointipäällikkö Elina Vuolle.

Jäätävät Leijonapelit Subin illoissa

Poikkeuksellisen kiekkokevään täydentää Subilla esitettävä Jäätävät Leijonapelit, joka tuo alkuperäisten peli-iltojen ohjelmistoon viime vuosien jännittävimpiä Leijona-otteluita. Ohjelmasarja esitetään Subilla aina klo 20.00. Sarja lähtee liikkeelle vuoden 2012 kotikisojen puolivälierätrillerillä ja huipentuu viime kevään uskomattomiin pudotuspeleihin Slovakiassa.

Studio-osuuksissa johdatetaan katsojat siihen hetkeen kun ottelu käynnistyi, ja koosteen jälkipuheissa lyödään kisat nippuun. Studiotiimissä ovat Unelmien MM-kisoissakin mukana olevat C Moren kiekkotiimin tähdet.

Esitysajat:

Unelmien MM-kisat ja Jäätävät Leijonapelit esitetään jokaisena päivänä, jolloin Leijonilla oli alkuperäinen pelipäivä Sveitsin peruuntuneissa jääkiekon MM-kisoissa.

Pe 8.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2012, USA-Suomi puolivälierä
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Suomi – USA

Su 10.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2013, Suomi-USA pronssiottelu
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Suomi – Italia

Ma 11.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2014, Kanada-Suomi puolivälierä
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Sveitsi – Suomi

To 14.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2015, lohkovaiheen ottelu Suomi-Venäjä
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22:35: Suomi – Latvia

La 16.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2016, Venäjä-Suomi välierä
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Venäjä – Suomi

Su 17.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2017, USA-Suomi puolivälierä
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Suomi – Kazakstan

Ti 19.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2018, lohkovaiheen ottelu Kanada-Suomi
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Norja -Suomi

To 21.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2019, Ruotsi-Suomi puolivälierä
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Puolivälierä

La 23.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2019, Venäjä-Suomi välierä
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Välierä

Su 24.5.
Jäätävät Leijonapelit, Sub klo 20.00: MM-kisat 2019, Kanada-Suomi finaali
Unelmien MM-kisat, MTV3 klo 22.35: Finaalit

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT